Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'ya 'cezai ehliyeti tam' raporu

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'ya 'cezai ehliyeti tam' raporu

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'ya "Akıl hastalığı bulunmamaktadır, ceza sorumluluğu tamdır" raporu verildi.

Muğla'da Pınar Gültekin'in katledilmesine ilişkin davada, mahkemenin Cemal Metin Avcı için talep ettiği akıl sağlığı raporu ortaya çıktı. Raporda sanık Avcı için, "Akıl hastalığı bulunmamaktadır, ceza sorumluluğu tamdır" ifadeleri kullanıldı.

Mahkemenin istediği akıl sağlığı raporu neticesinde, sanığın muayenesi Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yapıldı. Hazırlanan raporda, Avcı'nın davranışlarını yönlendirme yeteneğini azaltacak veya kaldıracak düzeyde bir akıl hastalığı bulunmadığı, akıl sağlığının tam ve yerinde, ceza ehliyetinin olduğu belirtildi.

Pınar Gültekin'in katledilmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına yarın devam edilecek. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ikinci duruşmaya tutuklu bulunan Cemal Metin Avcı Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacak. Tutuklu sanık Mertcan Avcı ise mahkemede savunma yapacak.

Saat 13.30'da başlayacak duruşmaya, Gültekin'in yakınları, Muğla Barosu temsilcileri, kadın hakları derneklerinin üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve taraf avukatlarının katılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Akyaka Mahalesi'nde yaşayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in cansız bedeni kaybolduktan 5 gün sonra 21 Temmuz 2020'de bulunmuş, Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı tutuklanmıştı.