Pınar Gültekin için adalet nöbeti

Pınar Gültekin için adalet nöbeti

Davada verilen cezalara karşı adalet nöbeti başlatıldı.

Menteşe Kadın Platformu, Pınar Gültekin cinayeti davasında verilen "haksız tahrik" indirime karşı adalet nöbeti başlattı. 

Pınar Gültekin cinayeti davasında katil Cemal Metin Avcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının "haksız tahrik" indirimi ile 23 yıla düşürülmesine karşı adalet nöbeti başlatıldı. Muğla'daki adalet nöbeti, Menteşe Kadın Platformu tarafından Sınırsızlık Meydanı'nda başlatıldı. 

Platform üyesi Dilek Bulut, katil Metin Cemal Avcı’ya, suçunu itiraf etmesine rağmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine "haksız tahrik" indirimiyle 23 yıl ceza verildiğini anımsattı. Failin 13 duruşma boyunca "haksız tahrik indirimi"ni alabilmek için 3 kere savunma değiştirdiğine vurgu yapan Bulut, "Mahkeme pek çok davada göstermediği titizliği bu davada gösterdi. 27 yaşında bir kadının tüm özel hayatı, telefonları, bilgisayarı, ilişkileri ve arkadaşları didik didik edildi. Her aşaması tasarlanmış olan bu cinayet sonunda, katil erkek adaletin koruyuculuğu ile haksız tahrik indirimini kaptı. Bu karar, 'Nasıl bir vahşetle bir kadını öldürürseniz öldürün biz seni koruruz' demektir" dedi.

'DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İstinaf ve Yargıtay aşamalarında sonuç değişmezse failin indirilmiş cezanın da belli bir kısmını yatacağını, ardından denetimli serbestlik hükümleri ile tahliye edileceğini dile getiren Bulut, "Bir kadının yaşamının, bir erkeğin tahrik olmasına gerekçe olamayacağını biliyorlar, biliyoruz. Tüm istinaf ve Yargıtay süresince tüm kadınlar bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Davanın kadın örgütleri açısından bitmediğini belirten Bulut,  fail ve ona yardım edenlerin gereken cezayı alana kadar mücadele edeceklerini yineledi.

16 TEMMUZ'A DEK SÜRECEK

Adalet nöbeti, Gültekin'in katledilmesinin yıl dönümü olan 16 Temmuz’a kadar sürecek. (A)