Pınar Gültekin cinayetinde avukatın tatbikat raporu ve HTS talebi reddedildi

Pınar Gültekin cinayetinde avukatın tatbikat raporu ve HTS talebi reddedildi

Muğla Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Özdemir, başsavcılığa verdikleri ve içerisinde yeni taleplerin de olduğu dilekçe hakkında bilgi verdi.

Muğla’nın Ula ilçesinde Cemal Metin Avcı erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir’in kamera kayıt, HTS sinyal analiz ve tatbikat raporlarına ilişkin talepleri başsavcılıkça reddedildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da kaybolmuş, ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis tarafından arama çalışması başlatılmıştı. Ekiplerin çalışması sonucu, Cemal Metin Avcı katil zanlısı olarak evinde gözaltına alınmış ve genç kadını çıkan kavgada öldürdüğünü, bağ evinde cansız bedenini çöp varilinde yakıp, üzerine beton döktüğünü itiraf etmişti. Ormanlık alanda yapılan aramada Gültekin'in varil içerisinde üzerine beton dökülmüş, yanmış bedenine ulaşılmış, Cemal Metin Avcı ise tutuklanmıştı.

Bugün Muğla Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Özdemir, başsavcılığa verdikleri ve içerisinde yeni taleplerin de olduğu dilekçe hakkında bilgi verdi.

Epözdemir, şunları söyledi:

"Kamera kayıt ve HTS sinyal analiz, tatbikat raporlarına ilişkin talebimiz, bilirkişi raporu hükmünde olmadığı için reddedildi. Bunlarla ilgili Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yaptık. Karara itiraz ettik. Belgelerin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz. Biz de sürece katkı sunmak için bir yargılama aktörü olarak bunlara ihtiyacımız şüphesizki var. Adaletin tecellisine, maddi gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sunalım."