Pınar Aydınlar ve Dodan'ın 'eğitime katkı' konserine Valilik yasağı: 'Sanatçıları değiştirin'

Pınar Aydınlar ve Dodan'ın 'eğitime katkı' konserine Valilik yasağı: 'Sanatçıları değiştirin'

Adana'da Pınar Aydınlar ile Dodan'ın sahne alacağı ve 'eğitime katkı' için düzenlenen konser Valilik tarafından yasaklandı. Emniyet, konserin yapılmasının tek şartının sanatçıların değiştirilmesi olduğunu söyledi.

Adana’da Dersimliler Derneği tarafından verilecek öğrenci burslarına katkı olarak düzenlenen ve 5 Ekim’de Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Pınar Aydınlar ile Dodan konseri Valilik tarafından yasaklandı.

Konsere ilişkin yasak kararında, “5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesinin c fıkrası hükmü gereğince, Valilik Makamının 27.09.2019 tarih ve 27499 sayılı olurları ile uygun görülmemiştir” denildi.

Evrensel gazetesine bir açıklama yapan dernek başkanı Metin Çelik, “Ne yazık ki konserimiz yasaklandı. Valilik sıradan, basit, yoruma, fazlasıyla açık bir yoruma dayanarak ‘Bu işi yapamazsınız’ dedi. Bunun bırakın yasallığı akılla, mantıkla izah edilecek tarafı yok” şeklinde konuştu. Tüm gün boyunca Valilik ve Adana Emniyeti'nde konseri düzenleyebilmek için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Çelik, Güvenlik Şube'de görevli polis memurlarının kendilerinden ‘sanatçıları değiştirip yeniden başvuru yapmalarını istediğini’ ancak böyle bir şeyi kabul etmediklerini söyledi.

‘BİR KEZ DAHA YASAKLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

Konserin eğitime katkı amaçlı yapıldığını ifade eden Çelik, “Bu etkinlik sadece bizim etkinliğimiz değil, eğitime gönül veren dostlarımızın, arkadaşlarımızın etkinliği ve bir bütün olarak Türkiye kamuoyunu ilgilendiren bir şey. Günümüz koşullarında hâlâ devlet bürokrasisinin yasakçı tutumunun devam etmesi bizi üzüyor” dedi. Sanatçıların Adana’ya geleceğini ifade eden Çelik, Adana demokratik kamuoyu ile bugün bir toplantı yapıp konser saatinde bugün saat 19.00’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde sanatçıların da katılımı ile basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

'SARAY SOYTARISI OLMAKTANSA ONURUM İÇİN ÖLÜRÜM'

Pınar Aydınlar da Twitter hesabından kararı paylaşarak, “Adana’da gerçekleştireceğimiz konserimiz Adana Valiliği tarafından yasaklanmıştır. Bir kez daha yasaklarla karşı karşıyayız. Kimi etkinlikte sanatı uygun değil gerekçesi ile kiminde de böyle keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Saray soytarısı olmaktansa, onurum için ölürüm” dedi.

 

DAHA FAZLA