Pınar Aydınlar Tahliye Edildi

Pınar Aydınlar Tahliye Edildi

Mayıs ayında Almanya dönüşünde gözaltına alınarak tutuklanan sanatçı tahliye edildi.

Bakırköy Kadın Cezaevi’ndeki tekli hücrede tutuklu bulunan HDP PM üyesi ve sanatçı Pınar Aydınlar tahliye edildi.

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde İzmir’de yaptığı seçim konuşmaları nedeniyle 'örgüt propagandası yapmakla' suçlanan Aydınlar, yargılandığı mahkeme tarafından 10 ay hapis cezasına çaptırılmıştı.

15 Mayıs 2018 tarihinde Almanya dönüşü sonrası uçaktan iner inmez gözaltına alınan Aydınlar tutuklanmıştı. 

İLK AÇIKLAMA

Aydınlar tahliyesinin ardından Twiter hesabından bir paylaşım yaptı. Aydınlar paylaşımında, "Kaldığımız yerden tekrar merhaba! Bir kaç saat önce denetimli serbestlikle tahliye edildim. Ayrıca yanlış bilgi sahibi olanlar için(!) asla bağımsız koğuşunda değil 105 gündür tekli hücredeydim! Hepinize sevgiler. Yaşasın özgürlük ! Yaşasın onurlu direnişimiz" ifadelerini kullandı.

PINAR AYDINLAR KİMDİR?

Pınar Aydınlar, 12 Şubat 1979'da İstanbul’da doğdu. 13 yaşında bağlama kursuna başladı. 17 yaşından itibaren de çeşitli derneklerde ve halk eğitim merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı. Daha sonra 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olarak öğrenimini tamamladı. Bu dönemde profesyonel müzik hayatına ilk adımını attı.

Pınar Aydınlar, 2003 yılında Türkü Söylemek Lazım adlı ilk solo albümünü çıkardı. Daha sonra 2007 yılında Kırmızı Gül ve son olarak 2011 yılında Mavi Bir Düş adlı albümlerini müzikseverlerle paylaştı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP İzmir milletvekili adayıydı. 

Aydınlar'ın Turna ve Toprak isimlerinde ikiz çocukları bulunuyor.