Piazza AVM direnişi işçilerin kazanımıyla sonuçlandı: ‘Patronlara tek kuruş dahi bırakılmadı’

Piazza AVM direnişi işçilerin kazanımıyla sonuçlandı: ‘Patronlara tek kuruş dahi bırakılmadı’

Malatya ve Elazığ da çalışan TOKİ'nin taşeronu Rönesans Holding'in elektrik tesisatı işçilerinin direnişi 6. Gününde kazanımla sonuçlandı. Rönesans Holding’e ait AVM’nin önünde günlerdir yatıp kalkan işçiler, “Patronlara tek kuruş dahi bırakmayacağız” diyerek, her kuruşlarını aldılar. 

İleri Haber

Malatya ve Elazığ Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şantiyelerinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilerin İstanbul'un Maltepe ilçesinde de bulunan Piazza AVM önünde başlattıkları direnişi 6. gününde kazanımla sonlandırdı.

Rönesans Holdinge bağlı taşeron TUSEM işbirliğiyle yapılan TOKİ konutları şantiyesinde çalışan inşaat işçilerinin, patronlar tarafından gasbedilen hakları için başlattıkları direniş 6. gününe girdi. Rönesans Holding’den 7 aylık haklarını alamayan İnşaat-İş Sendikası üyesi olan işçiler, holdinge bağlı Piazza AVM’nin tüm girişlerini kapatarak 3 Eylül’de direniş başlattı.

6 gündür Rönesans Holding önünde olan işçiler, "Tek kuruş hakkımızı bırakmayacağız, kararlıyız, haklarımızı alana kadar buradayız" demişti.

AVM kapılarının tamamının kapatan ve baretlerle ses çıkaran işçiler, direnişin 6. gününde kazandıklarını “Biz kazanacağız dedik, biz kazandık!” diyerek duyurdular.

‘BİZ KAZANACAĞIZ DEDİK, BİZ KAZANDIK!’

Sosyal medyadan paylaşım yapan işçiler, şu sözlerle haklı isyanlarının kazanımını duyurdu:

“Biz kazanacağız dedik, biz kazandık!

Rönesans Holding’in gasp ettiği haklarımıza karşı başlattığımız direnişimiz kazanımla sonuçlanmıştır.

Direnişimize dayanışmada bulunan tüm dostlarımıza İnşaat İşçileri Sendikası olarak teşekkür ediyoruz.

Direniş ve Dayanışmayla kazandık.”