Philadelphia'da protestolar sürüyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Philadelphia'da protestolar sürüyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Pennsylvania eyaletindeki Philadelphia'da polisin siyah Walter Wallace'i öldürmesi üzerine başlayan protestolar devam ederken, gece sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı.

ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Philadelphia şehrinde, 2 polisin siyah Walter Wallace'i öldürmesi üzerine pazartesi gecesi başlayan ve hala devam eden eylemlerde 172 kişi gözaltına alındı. Wallace'in 14 kurşunla öldürülmesi sonrasında başlayan protestoların kontrol altına alınması için şehirde bu gece sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirildi.

Yerel medyaya yansıyan haberlerde, protestoların 3. gecesinde, yerel saatle 21.00’den perşembe 06.00’ya kadar şehir genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Pazartesi günü bir ihbarı değerlendiren polisler, olay yerinde elinde bıçak olduğu ve polislerin üzerine yürüdüğü öne sürülen 27 yaşındaki Walter Wallace adlı siyah genci, 14 el ateş ederek öldürmüştü. Wallace’in babası Walter Wallace Sr, olaydan sonra yaptığı açıklamada, oğlunun akli sağlık sorunları yaşadığını ve bu nedenle ilaç kullandığını belirtmişti.

Baba Wallace, vücuduna 10 kurşun isabet eden oğlunun ikiz çocuk babası olduğunu belirterek, "Niye şok tabancası kullanmadılar?" diye sormuştu.

Wallace’in vurulma anı görüntülerinin sosyal medyaya yansımasıyla polisi protesto etmek için binlerce kişi sokaklara döküldü.

Pennsylvania Valisi Tom Wolf, protestoları kontrol altına alabilmek için Ulusal Muhafızlar'ı göreve çağırmak zorunda kaldığını açıkladı.