Pfizer ve BioNTech, aşılarının İngiltere ve Güney Afrika'daki mutasyonlara karşı etkili olduğunu duyurdu

Pfizer ve BioNTech, aşılarının İngiltere ve Güney Afrika'daki mutasyonlara karşı etkili olduğunu duyurdu

İngiltere'de mutasyona uğrayan virüs şu ana kadar Türkiye dahil toplam 70 ülkeye yayılırken, Güney Afrika mutasyonu ise 31 ülkede görüldü.

Pfizer ve BioNTech, geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının, virüsün ilk olarak İngiltere ve Güney Afrika'da tespit edilen mutasyona uğramış varyantlarına karşı etkili olduğunu duyurdu.

İngiltere'de mutasyona uğrayan Covid-19 şu ana kadar Türkiye dahil toplam 70 ülkeye yayılırken, bilim insanları tarafından daha tehlikeli olduğu belirtilen Güney Afrika mutasyonu ise 31 ülkede görüldü. Virüsün daha hızlı yayılan İngiltere varyantı Türkiye'de ilk kez 1 Ocak'ta görülürken, Güney Afrika mutasyonuna henüz Türkiye'de rastlanılmadı.

SANOFI DE ÜRETECEK

Öte yandan, Fransız ilaç şirketi Sanofi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine aşı tedarik etmek amacıyla Pfizer-BioNTech aşısını üreteceklerini açıkladı. Firma, yapılan anlaşma gereği, üreteceği 125 milyon doz aşıyı yaz aylarında temin etmeyi planlıyor.

Sanofi, gerçekleştirilen anlaşma sonucunda Avrupa Birliği için 125 milyon dozdan fazla mRNA aşısını yaz aylarında temin edeceğini kaydetti.

Sanofi’nin BioNTech ve Pfizer ile yaptığı anlaşmanın sonucunda, dağıtım yapılacak bölgedeki aşı üretiminin hızlandırılması ve ekonomik kayıpların engellemesi amaçlanıyor.

DAHA FAZLA