Petrol İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz: Kale Kayış'ta arkadaşlarımızın işçi sağlığı ve güvenliğine uygun olarak çalışmalarını istiyoruz

Petrol İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz: Kale Kayış'ta arkadaşlarımızın işçi sağlığı ve güvenliğine uygun olarak çalışmalarını istiyoruz

Petrol İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, bugün itibariyle 97. gününde olan Kale Kayış direnişi üzerine İleri Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

İstanbul'un Silivri ilçesinde bulunan ve 300 işçinin çalıştığı Kale Kayış fabrikasında 100 civarında işçi, kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere, işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerinin yetersizliğine ve sendikalaşma nedeniyle artan baskılara karşı direnişe geçmişti. 

Mayıs ayında patron tarafından fiziki saldırıya da uğrayan Kale Kayış direnişi bugün itibariyle 97. gününde. Direnişin seyri üzerine Petrol İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz ile görüştük.

'DİRENİŞE DEVAM EDİYORUZ, ETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ'

Yavuz direnişin seyri üzerine "Kale Kayış'ta örgütlenme çalışmaları yapıyorduk. Çalışmalarımızı tamamladık. Çalışma Bakanlığı'na teslim ettik. Çalışma Bakanlığı da yetki belgemizi verdi. Daha sonra işveren buna itiraz etti. 2 arkadaşımızı işten attı. Daha sonra içeride işçi sağlığı ve güvenliği imkanlarının kötü olması gerekçesiyle arkadaşlarımız çalışmama haklarını kullanmak istedi ve kapının önüne çıktı. Direniş 90 günü geçti. 100 küsür arkadaşla beraber direnişe devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

'BİRİLERİ ÇIKIP ÜÇ SENDİKA OLSUN DİYOR AMA BİZ BİRİNİ SOKAMIYORUZ'

Direnişin geleceği üzerine de konuşan Yavuz, "Türkiye'de kanunlar var. Biz burada sendikacı olarak mücadele ederiz, hedefimiz başarmaktır. Biz burada arkadaşlarımızın sendikalı bir şekilde çalışması, işçi sağlığı ve güvenliğine uygun olarak çalışmalarını istiyoruz. Burada son 3 yılda 3 arkadaşımız iş cinayeti sonucu ölmüş, birçok arkadaşımız KOAH hastası. İstanbul'un göbeğinde, Silivri'de çalışma şartları bu şekilde. Bizler bu duruma kayıtsız kalamayız. Birileri çıkıp diyor 3 tane sendika olsun diye ama biz 1 tanesini sokamıyoruz. Belediye başkanlık seçimleri var, burada 120 tane işçi var. Bir tanesi gelmiyor" diye konuştuktan sonra "Biz burada onurlu bir emek mücadelesi veriyoruz, tüm Türkiye'deki emekçilerin sözcüsü olduğumuzu düşünüyoruz. Yanımızda kimse olmasa dahi mücadele edeceğiz. Mücadelenin sonunda arkadaşlarımızın eve sağ gidip gitmeme deri olmaması için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.