Pervin Buldan: Yıllardır söylüyoruz, Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü

Pervin Buldan: Yıllardır söylüyoruz, Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü

Sedat Peker'in, eşi Savaş Buldan'ın öldürülmesine ilişkin sözlerinin ardından açıklama yapan Pervin Buldan, ''Yargılanmaları için girişimde bulunacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eşi Savaş Buldan'ın öldürülmesine ilişkin sözlerinin ardından yaptığı açıkalamada ''Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız'' dedi.

Pervin Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları Devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Son videosunda, 90'lı yıllarda Çiller genelgesiyle öldürülen Kürt iş insanları konusunda da konuşan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar'ın geçmişte uyuşturucu ticaretinde birlikte çalıştığı, Baybaşin, Cantürk, Buldan gibi kişileri kendi geçmişini temizlemek amacıyla ortadan kaldırdığını, bunu da "teröre yardım" hikayeleri uydurup "Tansu hanımı" ikna ederek yaptığını söylemişti.