Pervin Buldan: Kürt halkının değerlerine hakaret eden kayyumu göndereceğiz

Pervin Buldan: Kürt halkının değerlerine hakaret eden kayyumu göndereceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Cizre’de Nur mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışında konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Cizre’de Nur mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışında konuştu. Pervin Buldan, “Kürt halkının değerlerine hakaret eden, Cizre halkının iradesini yok sayan kayyumu Ankara’ya göndereceğiz. Onlara 31 Mart tarihinde büyük bir ders vereceğiz” dedi.

'BİZDEN KORKUYORLAR'

O kayyum ki Kürt halkının değerlerine hakaret eden, Cizre halkının iradesini yok sayan kayyumu Ankara’ya göndereceğiz. Onlara 31 Mart tarihinde büyük bir ders vereceğiz. Kimsenin kaygısı olmasın. Korkmuyoruz, gücümüze inanıyoruz. Onlar bizden korkuyorlar. O kadar korkuyorlar ki seçim meydanlarında söyleyecek tek bir sözleri yok. Ankara’da İstanbul’da Recep Bey nerede miting yaparsa HDP’ye  hakaret ve tehditler savuruyor.”

“Halkımız aş ve iş istiyor, onlar seçim meydanlarında HDP diyor, onlar merminin fiyatı ne kadardır diyor” sözleriyle konuşmasına devam eden Buldan, “Çünkü söyleyecek tek kelime diyemiyorlar. Tek söyledikleri bölücüdürler demeleri. Cizre’den, buradan diyoruz ki en büyük bölücü sizsiniz, Kürtlerin kimliğini yok saydınız. Biz bu ülkenin demokrasisinden, adaletinden, barışından başka bir şey konuşmadık, birlikte yaşamayı, adaleti istedik. Bizler, barışı savunuyoruz. Ancak, onlar, hırsızlıklarla yolsuzluklarla icraatlarını ortaya koydular” ifadelerini kullandı.  

SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

“En yüksek oranlar Cizre’de olacak” diyen Buldan, “Bir kez daha tarih yazmaya hazır mısınız? Cizrespor gibi gol atmaya hazır mısınız” diye sordu. Buldan, “31 Mart tarihinde Cizre’de o kayyumları buradan Ankara’ya göndereceğinizi biliyoruz. Ancak, bunların oyunlarına da hazırlıklı olmamız lazım. Seçim günü sandıkları korumamız lazım. Oylarımızı sandıklarımıza koruyarak sahip çıkabiliriz. 1 Nisan tarihinde halaylar çekmeye hazırlanıyoruz. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.