Pervin Buldan: AKP ve MHP halkımızın iradesine ihanet etmiştir

Pervin Buldan: AKP ve MHP halkımızın iradesine ihanet etmiştir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul İl Örgütü'nde kayyum atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul İl Örgütü'nde kayyum atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Buldan, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına karşı basın açıklaması düzenleyerek CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu başta olmak üzere tüm siyasi partilere çağrıda bulundu.

HDP İstanbul İl Örgütü’nde düzenlenen basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Musa Piroğlu, Oya Ersoy, Ali Kenanoğlu, ve Ahmet Şık katıldı.

Sözlerine Diyarbakır, Mardin ve Van halkından özür dileyerek başlayan Buldan, yarın hastaneye yatıp büyük bir ameliyat geçireceğini belirtti.

Diyarbakır, Mardin ve Van'da yaşanan kayyım atamaları için özellikle  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Meclis’te AKP ve MHP hariç grubu olan tüm  partilere ve Meclis dışı partilere çağrıda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Sessizliğinizi bozun. Gün bugündür" diye seslendi:

"19 Ağustos sabahı bir kez daha siyasi darbeyle gözümüzü açtık. Bu darbelerden büyük sıkıntılar yaşayan, her seferinde darbelere karşı olduğumuz süreçleri yaşadık. Seçimle gelenin mutlaka sandıkla gitmesi gerektiğini her zaman ifade ettik. Belediyelerimize seçimlerden önce yine kayyumlar atanmıştı. Kayyumların atandığı yerlerde halk AKP hükümetine cevap verdi, ‘biz kayyımları kabul etmiyoruz’ dedi. Kayyımların atandığı hemen hemen yerde halkımız partisine sahip çıktı.

Kayyım zihniyetini kabul etmiyoruz, tanımıyoruz, demokratik her türlü tepkimizi ortaya koymaya hazırız. Kürt halkının iradesine, onuruna bu kadar fütursuzca saldırmasına asla izin vermeyeceğiz. AKP artık ömrünü tamamlamıştır. Bu tür hırsızlıkları yapmaya artık son vermeli. Binlerce insanın ekmeğinden olduğu bir süreci de atlatmıştık. İnsanlar belediye başkanlarını seçmek için canlarını ve mallarını verdi. Ancak AKP ve MHP halkımızın iradesine ihanet etmiştir. Bizler Türkiye’nin demokrasisi ve geleceği için İstanbul’da güzel bir birliktelik sağladık. Bu birlik ve beraberlik sonuca ulaştı. İstanbul’u kaybedenler intikam almak için kayyum zihniyetini ortaya koydular. Biz İstanbul’u almayı nasıl başardıysak Diyarbakır, Van ve Mardin’i de kayyumların elinden almayı biliriz. Bunun için omuz omuza yürümeye ihtiyaç var. Türkiye bir demokrasi sınavından geçecek iktidara karşı olan herkesin ortak hareket etmeye ihtiyacı olan bir günden geçiyoruz. Eğer başarılı olmazsak Türkiye’nin geleceği bize bir şey vaat etmeyecek."