Pervin Buldan: Abbas yolcu, AKP kaybedecek!

Pervin Buldan: Abbas yolcu, AKP kaybedecek!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Malatya 3’üncü Olağan Kongresi’nde konuştu. Buldan konuşmasında “Artık bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Herkesin yalanlarınıza karnı tok. Her seçimde oy kaybediyorsunuz. İnanın arkadaşlar, ilk seçimde Abbas yolcu, AKP gidiyor” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Malatya 3’üncü Olağan Kongresi’ne katıldı. Kentteki bir düğün salonunda 'Umut ve cesaret ile örgütlenelim faşizmi yenelim' şiarıyla yapılan kongreye kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Buldan konuşmasında, büyük baskı ve engellemelere karşın son bir aydır il kongrelerinin yapıldığını belirterek, “Bu kongreler sistemin HDP’ye yönelik baskılara da cevap oluyor” dedi.

“Devlet gücünün bize neden saldırdığının farkındayız. Çünkü biz artık oyunları bozuyoruz” diyen Buldan’ın konuşmasından başlıklar şu şekilde:

‘HDP’DEN, BARIŞ İSTEYENLERDEN, KADINLARDAN, GENÇLERDEN KORKUYORLAR’

“Bu salonda oturan tüm arkadaşlarım geçmişte yaşadıklarımızı çok iyi bilir. Kürt halkının inkar edildiği, yok sayıldığı dönemleri, faili meçhullerde asit kuyularında yakıldığı günleri, yakılan yıkılan köyler nedeniyle sürgüne gittiğimiz günleri, gencecik evlatlarımızın toprağın altına konulduğu günleri…

Her birimiz bugünlere gelene kadar büyük bedeller ödedik. Bazen öldük, bazen cezaevlerine gönderildik, bazen sürgüne gönderildik. İşte biz bu kadar yönelimlerin sonucunda biat etmeyen, diz çökmeyen bir halk olarak daha da büyüdük.

Şimdi bu ülkeyi yönetenler HDP’den, Kürtlerden, barış ve demokrasi isteyenlerden, kadınlardan, gençlerden korkuyorlar. Onların oyunlarını 7 Haziran’dan sonra bozmaya başladık. Bozmaya devam edeceğiz. Onlar ilk seçimde artık gidicidir. Bunu bildikleri için her gün bir il ve ilçe binamıza siyasi bir operasyonla baskın yapıyorlar. Çalışanlarımız gözaltına alıp tutukluyorlar.” 

‘SİYASETEN YÖNETEMEDİKLERİ İÇİN GASP EDİYORLAR’

“2019 yılında 5 bin yönetici ve üyemiz gözaltına alındı, bunlardan bini tutuklandı. Şu an itibariyle 32 belediyemize kayyım atandı. 24 belediye eş başkanımız tutuklandı. Onlar bizim karşımıza siyaseten çıkamıyorlar. Sandıkla da istedikleri sonucu elde edemiyorlar. Gasp etmelerin, tutuklamaların, siyasi operasyonların nedeni budur. Siyaseten yönetemedikleri için zorla, zorbalıkla, gaspla siyasi operasyonlarla sindirerek o gücü kırmak istiyorlar. HDP’ye saldırmalarının tek amacı budur”

‘AKP KARA LEKE OLARAK KALACAK’

“AKP’nin gidişinin de yakın olduğunu ifade etmek isterim. Şu an üçe bölünmüş bir AKP dönemini yaşıyoruz. Kendi içlerinde büyük rahatsızlıklar var. Gittikçe küçülecekler ama HDP dimdik ayakta durmaya, büyümeye devam edecek. HDP demokrasi, hak ve hukuk mücadelesinden dolayı adını tarihe altın harflerle yazılacak, AKP ise kara leke olarak yer alacak. Onlar Türkiye’yi artık yönetemiyorlar. Yönettikleri sadece iki şey var. Birisi halka yönelik şiddet, ikincisi rant ve yolsuzluk sistemi.” 

‘ABBAS YOLCU, AKP GİDECEK’

“Biz Kürt’üz, kendi dilimiz, kültürümüz ile kimliğimizle yaşamak istiyoruz. Bu ülkede ezilenleriz, Aleviyiz, Ermeni’yiz, Süryani’yiz, Arap’ız, Laz’ız, Çerkes’iz, kadınız, genciz farklı inançlara ve kimliklere sahibiz. Bu ülkede yaşayan 81 milyon insanın hepsi AKP’li olmak zorunda değil, olmayacaktır da. Hiç kimseyi zorla AKP’li yapamazsınız, yapamayacaksınız da, çünkü gidiyorsunuz. Artık bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Herkesin yalanlarınıza karnı tok. Her seçimde oy kaybediyorsunuz. İnanın arkadaşlar, ilk seçimde Abbas yolcu, AKP gidiyor.” 

‘2002’DE GELDİLER 2020’DE ARKALARINA BAKMADAN GİDECEKLER’

“Bunların sahtekar, yalan, bir dediği öbürünü tutmayan, her gün Türkiye halklarına yeni krizler, yeni kaoslar yarattığı bir dönemden yeni bir döneme gireceğimiz günlere geliyoruz. 2020 yılı Türkiye halkları açısından yeni bir yıl, yeni bir dönem. 2020 başta Kürtler olmak üzere tüm inançlar ve kimlikler inançlar açısından yeni bir yıl olacak, yeni bir barış yılı olacak. Bizler bu ülkeye demokrasi, barış ve özgürlükleri hep birlikte getireceğiz. Kürt’üyle Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle Laz’ıyla, Çerkes’iyle, kadınıyla, genciyle hep birlikte mutlaka getireceğiz ve bunları da göndereceğiz. 2002’de geldiler 2020’de arkalarına bakmadan gidecekler.”