Peru'da sırası gelmeden aşı olan devlet yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı

Peru'da sırası gelmeden aşı olan devlet yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı

Peru’da, 15-20 devlet yetkilisinin sırası gelmeden gizlice aşı olmalarının ortaya çıkmasının ardından haklarında soruşturma başlatıldı. Geçici Başkan Sagasti "Tamamen uygunsuz ve yanlış bu işlere bulaşanlar benim hükümetimde yer bulamayacak" dedi.

Peru'da iki devlet yetkilisi Çin'in Sinopharm isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını sıraları gelmeden vurdukları ortaya çıkmasının ardından istifa etmişti. Savcılar bu şekilde "nezaket dozu" vurulan devlet yetkililerine ilişkin soruşturma başlattı.

Reuters'de yer alan habere göre, giderek büyüyen skandal, eski Başkan Martin Vizcarra'nın erken aşılandığını söylemesiyle patlak verdi. Pek çok başka devlet yetkilisi de istifa etmek zorunda kaldı.

Geçici Başkan Francisco Sagasti Pazar günü América Televisión'a verdiği demeçte "Tamamen uygunsuz ve yanlış bu işlere bulaşanlar benim hükümetimde yer bulamayacak" diye konuştu.

Yeni atanan Sağlık Bakanı Oscar Ugarte, ilk yapılan değerlendirmeye göre 15-20 devlet yetkilisinin sırası gelmeden gizlice aşı olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Peru Başsavcısı Zoraida Ávalos, konuyla ilgili Vizcarra ve Sinopharm aşısının "nezaket dozlarından alınmasının sorumluları" hakkında soruşturma başlattı.