Perinçek hükümet yanlısı HSYK'yı savundu

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek HSYK seçimlerinde kazanan hükümet yanlısı Yargıda Birlik Platformu'nu savundu. Perinçek, seçilen yargıç ve savcıların gerekirse Erdoğan'ı yüce divana götüreceğini iddia etti.

(İleri - Haber Merkezi) İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HSYK seçimlerini kazanan Yargıda Birlik Platformu'nun listesiyle seçilen yargıç ve savcıları savunarak "Seçilen yargıçların ve savcıların, hükümetin emrinde olmayacağı garantisini" verdi. HSYK sonuçlarını Cemaat'e karşı kazanılmış bir zafer olarak değerlendiren Perinçek, seçilenlerin hepsinin "pırıl pırıl Cumhuriyet yargıçları" olduğunu savunarak gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yüce Divan'a götürebileceklerini iddia etti. 

Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu, Cemaat ve YARSAV-Yargıçlar Sendikası olmak üzere üç listenin yarıştığı seçimler hükümete yakın olan Yargıda Birlik Platformu'nun (YBP) zaferiyle sonuçlanmıştı. Hükümet, 22 üyeli HSYK’da aradığı salt çoğunluğun da üzerine çıkarak 15 üyelik elde ederek HSYK'yı kontrolü altına almış oldu. 

Perinçek'in Twitter'da yaptığı açıklamalar şöyle:

"HSYK seçimlerinde Cumhuriyet yargısı kazandı. Türk Devrimi’nin büyük Adliye Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un hakimleri ve savcıları kazandı. 

Seçilen yargıçların ve savcıların, hükümetin emrinde olmayacağı garantisini ben veriyorum. Hepsi pırıl pırıl Cumhuriyet yargıçları.

Türkiye Cumhuriyeti'nin taraftarları olarak, Cumhuriyet cephesi olarak Ergenekon tertibini yapanlara karşı 5836'ya 35 üstünlük sağladık.

Yargıyı parçalayan, tertiplere alet etmek isteyen Fethullah Gülen grubu yerle bir oldu, bozguna ugradı. Türkiye'nin önü açıldı. 

Seçilen yargıçlar ve savcılar, gerekirse Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişiyi Yüce Divana götürebilecek vicdana sahipler. 

Seçilen yargıçlar ve savcılar, Başbakanlık koltuğunda oturan insanları yargı önüne çıkartacak adalet duygusuna ve bilince sahipler. 

Türkiye’yi tertiplere sürükleyen Gladyo için, kumpasçılar için HSYK seçimleri tam bir bozgundur. Yurttaşlarımızın gönlü ferah olsun."