'Perinçek Erdoğan’a çok bağlı’ diyen Dugin’e sansür

'Perinçek Erdoğan’a çok bağlı’ diyen Dugin’e sansür

Vatan Partisi, “Perinçek Erdoğan’a çok bağlı” diyen Rus dış politikası uzmanı Prof. Dr. Dugin’in sözlerini sansürledi. Oysa Perinçek, yazılarıyla AKP Genel Başkanına olan desteğini gizlemediğini gösteriyor.

Rus dış politikası uzmanı Prof. Dr. Aleksandr Dugin’in Doğu Perinçek için söylediği “Erdoğan’a çok bağlı” sözleri Vatan Partisi tarafından sansürlendi.

Türkiye’de darbe girişiminden bir gün önce “Orduda hareketlilik var” şeklindeki sözleriyle tanınan dış politika uzmanı Prof. Dugin, dün Habertürk’e özel bir röportaj vermiş, Türkiye siyasetiyle ilgili açıklamalar yapmıştı. Röportajda, uzun yıllardan beri görüştüğü Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek ile ilgili de açıklamalarda bulunan Dugin’in sözleri sansürlendi.

CÜMLELER DEĞİŞTİRİLDİ

Habertürk’te “Prof. Aleksandr Dugin'den Türkiye'ye uyarı: ABD yüklenecek B planı yapın” başlığıyla yer alan haberi, resmi internet sitesine “Dugin: "Perinçek'i tanıyınca bambaşka bir Türkiye keşfettim" başlığıyla taşıyan Vatan Partisi, Rus uzmanın Perinçek ile ilgili söylediği “Darbeyle mücadele etti. Tabii ki şimdi daha fazla saygı görüyor. Fikir ayrılıkları var ancak Sayın Erdoğan’a, devletine çok bağlı” şeklindeki sözlerini, “Darbeyle mücadele etti. Tabii ki şimdi daha fazla saygı görüyor. Devletine çok bağlı. Sayın Erdoğan ile fikir ayrılıkları var, ancak Türkiye cephesinde birlikteler” şeklinde değiştirerek sansürlemesi dikkat çekti.

PERİNÇEK’TEN ERDOĞAN’A TAM DESTEK

Öte yandan Vatan Partisi sitesinde Dugin’in Erdoğan-Perinçek ilişkisine ilişkin sözleri sansürlene dursun, Doğu Perinçek’in Aydınlık gazetesinde 5 Kasım 2017 tarihinde yayımlanan “Tayyip Erdoğan niçin ABD’nin hedefi?”  başlıklı yazısında, AKP Genel Başkanına olan açık desteği net bir şekilde görülüyor.

Saray’ın ‘Vatan Savaşı’ verdiğini savunan, ‘Saray Savaşı’ diyenleri ABD’nin psikolojik savaş timleri ilan ederek, Erdoğan’a “Diktatör Faşist” denmesine tahammül edemediğini gizlemeyen Perinçek, yazısında, cumhurbaşkanı ve hükümetin politikalarını eleştirenleri de tanıdık tarzıyla ‘hain’ olarak damgalayarak hedef gösteriyor.

Perinçek, Erdoğan’ın ABD’ye yönelik dönem dönem alışkanlık haline getirdiği içi boş çıkışları ise “Şakası yok, Türkiye ABD’ye meydan okuyor” ifadeleriyle selamlıyor.

İşte Perinçek’in, Erdoğan’da vücut bulmuş faşist AKP/Saray rejimine yönelik sert eleştirileri ve tehditleri göğüslediği yazının o kısmı:

“…Türkiye, vatan savaşı veriyor.

Türkiye’nin geleceğini belirleyen savaş budur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün “terör örgütüyle birlikte olan teröristtir” dedi. Daha önemlisi, ABD’nin “kara gücü” olan PKK teröristlerinin Sincar ve Kandil’de imha edileceğini açıkladı. ABD’ye o bölgelerden askerini çekmesini tavsiye etti. Şakası yok! Türkiye, ABD’ye dünya kamuoyunun gözleri önünde meydan okuyordu.

ABD ise, Rubin’in attığı tivitlerle ve çeşitli yollardan Türkiye’yi dize getireceği ve Erdoğan’ı yargılayacağı tehditlerini yöneltiyor.

Savaş, Türkiye-ABD savaşıdır. Bu savaş, Türkiye’nin terörden kurtulma, vatan bütünlüğünü sağlama ve yurtta barışa kavuşma savaşıdır.

‘SARAY SAVAŞI DİYENLER ABD’NİN TİMLERİ’

“Saray Savaşı” diyenler, ABD’nin propaganda timlerine dönüşmüş bulunuyorlar.

“Diktatör” ve “Faşist Diktatör” suçlamalarında bulunanlar, ABD’nin “Noriega” benzetmesiyle buluşmuşlardır. Saddam Hüseyin’e, Kaddafi’ye, Beşer Esat’a diktatör suçlamalarının arkasından yapılan ABD savaş operasyonları unutulmuş değildir. ABD’nin psikolojik savaş aygıtına hizmet etmek, hiçbir Türk vatandaşına yakışmaz. PKK ve HDP ile kol kola yürüyerek varılan yer, uyarıcı olmalıdır. ABD’nin atış menzilinde Beştepe Sarayı yok, Türkiye var.”

‘TÜRKİYE ABD’Yİ KORKUTUYOR’

“ABD’nin meselesi, Türkiye’yi “diktatörlükten” veya yolsuzluktan kurtarmak değildir. ABD’nin hedefinde Türkiye var. Çünkü Türkiye, PKK’nın üzerine yürüdü, ABD-İsrail Koridoruna girdi. Çünkü Türkiye, komşuları İran, Irak, Rusya ve Suriye ile işbirliği yapıyor. Dahası, Türkiye PKK/PYD/YPG adlı ABD güdümlü terör örgütlerini bitirmekte kararlı! ABD’yi korkutan bunlar.

Cepheleşme, ABD ile Tayyip Erdoğan arasında değil, ABD ile Türkiye arasındadır.”

Savaş, ABD ile Batı Asya arasındadır.”

‘SARAY SAVAŞI’ DİYENLER HAİNMİŞ

“Bu savaşın galipleri belli olmuştur. Batı Asya, bu savaştan zaferle çıkacaktır. Türkiye, zafere ilerleyen savaşın ön cephesindedir.

Vatan Savaşına “Saray Savaşı” çamurunu atanlar ihanetin eşiğine gelmişlerdir.”