Pera Film'den AIDS farkındalığı programı: Buradayım

Pera Film'den AIDS farkındalığı programı: Buradayım

Pera Film geçtiğimiz yıl başlattığı 'Buradayım' programına bu yıl da devam ediyor. AİDS farkındalığını beyazperdeye taşıyan programda birçok kült film yeniden seyirciyle buluşuyor.

Pera Film, geçtiğimiz yıl Dünya AIDS Günü için başlattığı “Buradayım!” adlı film programına bu yıl da devam ediyor. 

30 Kasım'da başlayan program 9 Aralık'a kadar sürecek. Program dahilinde, deneysel sinema örnekleri, kısa film ve belgesellerin yanı sıra kült yapımlarda seyirci ile buluşuyor.

PROGRAMDA YER ALAN FİLMLER

Derek Jarman, kendisine AIDS tanısı konulmasının ardından tuttuğu günlükler aracılığıyla AIDS ile kişisel deneyimlerini aktarırken, birbirine geçen sesler ve deneysel müzik kullanımıyla bir renk olarak mavinin anlamının izini sürdüğü filmi “Mavi”, Pedro Almodóvar’ın Bette Davis, Gena Rowlands ve Romy Schneider’e adadığı, oğlu Esteban’ın geçirdiği bir trafik kazası sonrasında Manuela adlı bir kadının yaşadıklarına odaklanan ve başyapıt olarak anılan filmi “Annem Hakkında Her Şey”, Matt Wolf’un 1992 yılında hayatını kaybeden avangard besteci ve söz yazarı Arthur Russell’a dair etkileyici bir portre sunduğu ve eleştirmenlerce büyük ilgi gören belgeseli “Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi”, 1988’de kurulan ve günümüzde AIDS/HIV konularında farkındalığı arttırmaya amaçlayan çağdaş sanat organizasyonu Visual AIDS’in, aktivizmde sanatın etkisini vurgulayan altı kolektifin ürettiği videolardan oluşan seçkisi; “Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar” da programda yer alıyor. 
 

DAHA FAZLA