Pentagon'dan S-400 açıklaması

Pentagon'dan S-400 açıklaması

Pentagon, S-400 füze savunma sistemini teslim almasıyla ilgili, ''Duruşumuz değişmedi.'' dedi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri teslim almasıyla ilgili bir açıklama yapan ABD'nin Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı (Pengaton);  ''Türkiye'nin S-400 teslimatını aldığının farkındayız, F-35'le ilgili pozisyonumuz değişmedi"' dedi.

ABD Savunma Başkanvekili ise ''Türk mevkidaşımla görüşeceğim'' diye konuştu.

BUGÜN İLAN EDİLMİŞTİ

Türkiye, Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin teslimatının başladığını resmi bir açıklamayla bugün ilan etmişti. Teslimata ilişkin açıklama önce Milli Savunma Bakanlığı'ndan daha sonra da Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan geldi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı" denildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın açıklamasında da teslimatın ilerideki günlerde devam edeceği belirtilerek, "Sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır" bilgisine yer verildi.