Pentagon'dan 'güvenli bölge' açıklaması: 'İlerleme sağlandı'

Pentagon'dan 'güvenli bölge' açıklaması: 'İlerleme sağlandı'

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması için görüşmelerin sürdüğü 'güvenli bölge' ile ilgili bir açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Robertson, "Bir güvenlik mekanizmasının kurulmasına yönelik ilerleme sağlandı" dedi.

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerine cevap verecek sürdürülebilir bir güvenlik mekanizmasının kurulmasına yönelik ilerleme sağlandı" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Türkiye’yle ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusunda kurulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili anlaşmayı değerlendirdi. Amerika’nın Sesi’ne (VOA) bir yazılı açıklama gönderen Robertson, açıklamasında 'güvenli bölge' ifadesinin kullanmazken, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerine cevap verecek sürdürülebilir bir güvenlik mekanizmasının kurulmasına yönelik ilerleme sağlandı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ankara'da bu hafta yapılan askeri görüşmelerde, Suriye'nin kuzeydoğusunda NATO müttefikimiz Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerine cevap verecek sürdürülebilir bir güvenlik mekanizmasının kurulmasına yönelik ilerleme sağlandı. Bu bağlamda planlama ve uygulamaya devam edebilmek için Türkiye'de bir 'ABD-Türkiye Müşterek Harekat Merkezi' kurmayı amaçlıyoruz. Güvenlik mekanizması kademeli olarak hayata geçecektir. ABD, bazı adımları hemen atmaya hazırlanmaktadır ve bu konuları Türkiye ile konuşmaya devam etmektedir."