Pençesine bıçak bağlanarak dövüştürülen horoz sahibini öldürdü
Hindistan'da yasa dışı bir şekilde yaptırılan horoz dövüşü sırasında bir horoz sahibini öldürdü.
28-02-2021 21:15

Güney Hindistan'da yasa dışı olmasına rağmen ve pençesine bağlanan yaklaşık 8 santimetrelik bıçakla dövüştürülen horoz sahibini öldürdü.
Pençesine bağlanan bıçakla dövüştürülen horozun muhtemelen sahibinin elinden kurtulmaya çalıştığı sırada 45 yaşındaki Thangulla Satish'i kasıklarından yaraladığı bildirildi.
Horozun bıçak darbeleriyle kasığından ağır yaralanan Satish'inin hastaneye giderken yolda hayatını kaybettiği belirtildi.
euronews'ten Melis Özoğlu'nun haberine göre, polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, horoz dövüşünü organize eden bir düzineden fazla insanın da arandığı söylendi. Organizatörler iki yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.
İLGİLİ HABERLER
Tunus açıklarında sığınmacıları taşıyan bot battı: 21 kişi hayatını kaybetti
İlk belirlemelere göre batan bottaki 21 kişi yaşamını yitirdi.
16-04-2021 14:26

Fotoğraf: Arşiv
Tunus açıklarında sığınmacıları taşıyan bot battı. Yetkililer ilk belirlemelere göre en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
İstanbul'da balık avı yasağı başladı
Av yasağının başlamasıyla, endüstriyel balıkçılık duracak ve küçük balıkçılar devam edecek.
15-04-2021 07:38

İstanbul'da balık avı yasağı bugün itibarıyla başladı. Yasak, denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül'e kadar geçerli olacak.
İstanbul İl Tarım Müdürlüğü, balık avı sezonunun bitmesiyle birlikte Marmara Denizi’nde denetimlerde bulundu. Su ürünleri kontrol ekipleri ile Sahil Güvenlik ekipleri de yasağı delen tekne olup olmadığını tespit için denizde denetim yaptı.
Av yasağının başlamasıyla, endüstriyel balıkçılık duracak ve küçük balıkçılar devam edecek.
11 MİLYON LİRA PARA CEZASI
Ekipler sezon boyu yapılan denetimlerde, 24 bin 775 uygulama gerçekleştirdi.
Denetimler sonunda kurallara uygun bir şekilde avlanmayan balıkçılara, toplamda 11 milyon lira idari para cezası kesildi.
Ayrıca aralarında 95 adet balıkçı gemisi olmak üzere mevzuata aykırı avcılıkta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda yasa dışı av aracına da el konuldu.
Ağrı’da kaybolan 8 yaşındaki Zeynel Abidin Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı
Çocuğun cansız bedeni, aramaların yoğunlaştırıldığı Murat Nehri'nde gece saatlerinde bulundu.
08-04-2021 10:09

Ağrı'da, dün akşam üzeri evinin önünde oynarken kaybolan 8 yaşındaki Zeynel Abidin Çelik'in cansız bedeni Murat Nehri’nde bulundu.
Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde oturan Hatice-Cumali Çelik çiftinin 8 çocuğundan en küçüğü olan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Zeynel Abidin Çelik, dün saat 17.00 sıralarında evlerinin önünde oynarken kayboldu. Ailenin aramalarından sonuç alınamayınca polise bilgi verildi. Kısa sürede çocuğun kaybolduğu mahalleye gelen jandarma, itfaiye, AFAD'ın yardımı ile çok sayıda kişi Zeynel Abidin Çelik için arama çalışması başlattı.
Bulunamayan çocuğu arama çalışmaları, düşmüş olabileceği tahmin edilen Murat Nehri kenarında yoğunlaştırıldı.
CANSIZ BEDENİ NEHİRDE BULUNDU
Zeynel Abidin Çelik’in Murat Nehri’nde cansız bedenine ulaşıldı. Azgın suların, evinin bulunduğu bölgeden yaklaşık 4 kilometre sürüklediği Çelik’in cansız bedeni saat 23.00 sıralarında 100’üncü Yıl Mahallesi’ndeki cezaevi köprüsü mevkisinde bulundu.
Sudan çıkarılan küçük çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere ambulansla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. (DHA)
Bursa'da tavuk çiftliğinde yangın: 1500 tavuk telef oldu
1500 tavuğun telef olduğu yangında, çiftlik kullanılamaz hale geldi ve zararın 1 milyon lira olduğu öğrenildi.
31-03-2021 07:58

Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki bir tavuk çiftliğinde yangın çıktı. Çıkan yangın 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. 1500 tavuğun telef olduğu yangında, çiftlik kullanılamaz hale gelirken zararın 1 milyon lira olduğu öğrenildi.
Yangın, Yenişehir ilçesi Derbent mevkisinde bulunan bir tavuk çiftliğinde meydana geldi. Bünyesinde yaklaşık 3 bin tavuk bulunan çiftlikte bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler kümeslerin olduğu bölgeye sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
12 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
Yangında 1500 tavuk telef olurken çiftlik kullanılamaz hale geldi. Yangın sebebiyle ortaya çıkan zararın 1 milyon lira olduğu belirtildi.
3 aylık köpek Dora'yı öldüren Ozan Öztürk'ün tutuklanması talebi reddedildi
Mahkeme, çalıştığı iş yerinde üç aylık köpek ‘Dora’yı yere vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ozan Öztürk hakkındaki tutuklama talebini reddetti.
23-03-2021 14:38

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, çalıştığı iş yerinde üç aylık köpek ‘Dora’yı yere vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ozan Öztürk hakim karşısına çıktı. 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık Öztürk hakkındaki tutuklama talebi mahkeme tarafından reddedildi.
Sanık Öztürk, İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuksuz sanık Öztürk ve müşteki Cihan Kahya’nın avukatları hazır bulundu. Öztürk savunmasında “Her şey kamera kayıtlarında görülmektedir. Söyleyecek fazla bir şey yok. Şikayetçi ile aramda herhangi bir husumet bulunmamaktadır. Olay günü köpek beni ısırınca bir anda bu eylemi yaptım. Daha sonra arkadaşımla beraber köpeği veterinere götürdüm” dedi.
'CANİCE HİSLE VURARAK ÖLDÜRMÜŞTÜR'
Köpeğin sahibi müşteki Cihan Kahya’nın avukatları Cansu Susesi ve Cansın Mayda ise şunları söyledi:
“Köpek yavrudur. Henüz üç aylık olduğu için diş gelişimi tamamlanmamıştır. Görüntülerden anlaşılacağı gibi köpeğin ısırması gibi bir durum yoktur. Sanığın eylemi köpeğin ısırmasıyla orantılı değildir. Şikayetçiyiz. Sanık, köpeğin peşinden giderek onu kovalayarak yakalamış ve canice hisle vurarak öldürmüştür. Sanığın tutuklanarak en üst hadden cezalandırılmasını istiyoruz.”
Şikayetçi avukatlar, sanık Öztürk’ün hakkında daha önce de hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı bulunduğunu hatırlatarak, mahkemelere bu hususta ihbarda bulunulmasını talep ettiler.
'ISIRMAKTAN DEĞİL, DİŞLEMEKTEN BAHSEDİLEBİLİR'
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi adına avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu ise davaya katılma talebinde bulunarak “Sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz. Üç aylık bir köpeğin ısırmasından değil, dişlemesinden bahsedebiliriz” dedi.
İstanbul Barosu’nun suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle katılma talebini reddeden mahkeme, sanığın tutuklanmasını talebini de reddetti. Duruşma ertelendi.
NE OLMUŞTU?
Sarıyer’de bir iş yerinde çalışan Ozan Öztürk, üç aylık yavru köpek Dora’yı yere vurarak öldürmüştü. Olay sonrası kaçan sanık Öztürk’ün yavru köpeği öldürdüğü anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansımıştı. Çarpmanın etkisiyle hayatını kaybeden köpeğin sahipleri, sosyal medyada “Dora için adalet etiketiyle” mesajlar yayınlamıştı. Köpeği öldüren sanık Öztürk, polisteki ifadesinde, köpeğin patronunun olduğunu, bir anlık öfke ile yaptığını söylemişti.
Sarıyer Asayiş Büro Amirliği’nce gözaltına alınan Ozan Öztürk’ün 24 Nisan 2020’de sevk edildiği savcılıkça “Mala zarar verme” suçundan tutuklanması talep edilmişti. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verilmişti. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, olayın kamera görüntülerine göre 21 Nisan 2020’de sanığın Dora isimli yavru köpeği, havaya kaldırıp yere fırlattığı tespit edildi.
Taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı da belirtilen iddianamede, sanığın “Haksız yere sahipli bir hayvanı öldürmek suretiyle mala verme” suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapsi talep edilmişti.
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'ın adı yeni bulunan bir böcek türüne verildi
Massey Üniversitesi'nden Prof. Steven Trewick, Yeni Zelanda'ya endemik olan wētāların yeni türüne Başbakan Jacinda Ardern'ın ismini verdi.
12-03-2021 14:50

Yeni Zelanda'da keşfedilen yeni wētā türü bir böceğe Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'ın ismi verildi. Yeni Zelanda'ya endemik olan wētāların yeni türüne İşçi Partisi'nin kırmızısını andıran rengi sebebiyle Hemiandrus jacinda olarak isimlendirildi.
Böceği isimlendiren Massey Üniversitesi'nden Prof. Steven Trewick, Hemiandrus jacinda'nın çok dikkat çekici ve güzel bir tür olduğunu ve böceğin özelliklerinin kendisine Ardern'ı hatırlattığını söyledi.
BAŞBAKAN KENDİSİNİ 'ONORE OLMUŞ' HİSSEDİYOR
Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada Ardern'ın durumdan haberdar olduğu ve "kendini onore olmuş hissettiği" belirtildi. Başbakanlık sözcüsü, Ardern'ın adının daha önce bir liken ve böcek türüne, ayrıca Suudi Arabistan'da bir karınca türüne verildiğini söyledi.