Pekin'de artan vakalar nedeniyle sinema ve tiyatroların açılması ertelendi

Pekin'de artan vakalar nedeniyle sinema ve tiyatroların açılması ertelendi

Pekin'de koronavirüs vakalarının ciddi şekilde artış göstermesiyle şehirde 'savaş hali acil durumu' ilan edildi. Açılmaya hazırlanan sinema ve tiyatro salonları bir süre daha kapalı tutulacak.

Çin'in başkenti Pekin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının ciddi artış göstermeye başlamasıyla 'savaş hali acil durumu' ilan edildi. Bu gelişmeyle, açılmaya hazırlanan sinema ve tiyatroların açılışı ertelendi.

2 aydır hiç vaka görülmeyen bölgede iki günde 50 vakanın tespit edildiği Pekin'de lokanta, kafe ve dükkanların yavaş yavaş işe döndüğü ülkede sinema ve tiyatroların da yarından itibaren açılması planlanıyordu. 

VAKALARIN GÖRÜLDÜĞÜ PAZAR KAPATILDI

Kent yönetimi, çiftlik ürünlerini sağlandığı Şinfadi pazarının kapatıldığını açıkladı. Kentte 56 gün aradan sonra perşembe günü yerel kaynaklı bir vaka açıklanmış, cuma günü de iki yeni vakaya daha rastlandığı bildirilmişti.

Her iki vakanın da yakın tarihte Şinfadi pazarında bulundukları tespit edilmişti. Dün itibarıyla pazarda çalışan 517 kişinin test edildiği, 46 kişinin testinin pozitif çıktığı açıklandı. Pazarda çalışan veya tezgâhı bulunan yaklaşık 10 bin kişinin teste tabi tutulacağı ifade edildi.