Pedagojik formasyon bilmecesi

Pedagojik formasyon bilmecesi

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısının "Kalkacak" açıklamasına rağmen üniversiteler pedagojik formasyon ilanı vermeye devam ediyor.

23 Ekim 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde "Sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacaktır. Bu program mesleki gelişim çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlik hakkı kazanan adaylara uygulanmaya başlayacaktır" hedefi kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Aradan geçen süre sonrasında; Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran Eskişehir'de yaptığı konuşmada; "Öğretmenlerimiz arasında 300 bin civarında çok iyi bir kitle ve bunlar okullara dağılmış ve bir şekilde eğitimi götürüyor. Bunun dışında bir 300 binlik ikinci bir kitle var biz bu işi yaparız da şöyle böyle diyen; ancak başka bir 300 binlik kitle var ki bunlar tamamen umudu kesmiş. Tüm bunların ortalaması, kuma saplanan bir araç gibi patinaj yapıyor. Öğretmenlerimizin mesleki gelişim motivasyonlarını bir tık yukarı atabilirsek eğitimde kıpırdanma yaşayacağımıza inanıyoruz. Eğitim fakültesindeki arkadaşlarımızın pedagojik formasyona verdikleri emeğin yarısını öğretmen eğitimine vermelerini istiyoruz ve bayramdan sonra pedagojik formasyonu kaldırıyoruz" demişti.

Bu açıklamadan sonra geçen bir aylık zaman zarfında Pedagojik Formasyonun kaldırılması ile ilgili ne Milli Eğitim Bakanlığından ne de Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Memurlar.net'in haberine göre, bazı üniversiteler, pedagojik formasyon eğitimi vermek için ilana çıkmaya devam ediyor.

DAHA FAZLA