Patronun zorla paket servise gönderdiği ehliyetsiz işçi yaşamını yitirdi

Patronun zorla paket servise gönderdiği ehliyetsiz işçi yaşamını yitirdi

Tezgahta usta olmasına rağmen ehliyetsiz ve sigortasız şekilde paket servise gitmeye zorlanan işçi yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetti.

Eskişehir’de My Chicken isimli dönercide, tezgahta usta olarak çalışan 19 yaşında Serdal Ray ehliyetsiz ve sigortasız bir şekilde paket servise çıkmaya zorlandı. Ray, paket servise çıktığı gece saatlerinde otomobil ile çarpışarak yaşamını yitirdi.

Çalıştığı yerin zoruyla usta olmasına rağmen paket servise çıkmaya zorlanan Serdal Ray’ın kaza yaptığı yere gelen Eskişehir Motosikletli Kuryeliler Derneği başkanı Onur Kocaoğlu, olaya dair bir açıklama yaparak “Ehliyetsiz ve sigortasız bir şekilde zorla pakete çıkartılmış, kafasında kask var ama ne olduğu belli değil. Nasıl olduğunu bilmediğimiz bir kazada, adını dahi bilmiyoruz ama iki teker üstündeyse kardeşimizdir” dedi.

'KAZA SONRASI PATRONLAR SADECE MOTORU KONTROL ETTİLER'

Direnişteyiz'in haberine göre Kocaoğlu, “Patronları geldi sadece motoru kontrol ettiler ve motoru aldılar gittiler, cenazeyi ambulans aldı. Eskişehir’de motor alan her firma ehliyeti var mıdır yok mudur bilmeden motor veriyor ve ölümler gerçekleşiyor” diyerek tepki gösterdi.

“Biz sizin yemeğinizi taşıyoruz, ilacınızı taşıyoruz, suyunuzu taşıyoruz, evrakınızı taşıyoruz ama unutmayın biz de can taşıyoruz. Herkes ekmeğinin peşinde, burdaki herkes bir baba, bir evlat, birinin çocuğu, birinin yakını. Biz Eskişehir’de bu tarz firmaların denetlemesini istiyoruz. Sigortasız, ehliyetsiz, eğitimsiz kurye çalıştırılmasın diye mücadele ediyoruz" diyen Kocaoğlu, "Bu firmalar bizde tek tek listeli, listeliyoruz. Sigortasız işçi çalıştıranları listeledik. Sigortaya gönderiyoruz, önemsemiyor. Önemsense, bu firmalar kontrol edilse bu tarz şeyler olmaz” dedi.