Patronlara ayrıcalıklı davranan polislere gözaltı iddiası

Patronlara ayrıcalıklı davranan polislere gözaltı iddiası

METAŞ Gemi Söküm firmasında meydana gelen kazanın ardından iş yeri sahiplerine ifadelerinin alınması esnasında ayrıcalıklı davrandıkları gerekçesiyle 3 polisin gözaltına alındığı iddia edildi.

Aliağa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla temmuz ayında METAŞ Gemi Söküm firmasında meydana gelen kazanın ardından iş yeri sahiplerine ifadelerinin alınması esnasında ayrıcalıklı davrandıkları gerekçesiyle 3 polisin gözaltına alındığı iddia edildi.

Firma sahiplerinin karakolda ifadeleri alınırken Aliağa Kaymakamlığı yetkilileriyle görüşmesine polislerin izin verdiği öne sürüldü. Bu görüşmenin gerçekleştiği, savcılık tarafından ilgili tarihteki kamera kayıtları incelenerek tespit edildi. Bunun üzerine savcılığın, 3 polisi, jandarma eşliğinde gelerek gözaltına aldığı ve Hacıömerli'de bulunan Yenişakran Jandarma Komutanlığı'na sevk ettiği ileri sürüldü.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; savcılık tarafından ifadeleri alınan emniyet mensupları, beyanlarında usulsüzlük yapmadıklarını ve olay günü normal prosedürü uyguladıklarını, her şüpheliye yaptıkları gibi ilgili şahısların da temel ihtiyaçlarını makul şartlarda karşıladıklarını savundu. Savcılık, polislerin ifadelerinin ardından nöbetçiye mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkemenin ise bir polisi serbest bırakırken diğer iki polisi adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı öğrenildi.

İzmir Aliağa’da 12 Temmuz tarihinde METAŞ Gemi Söküm'de yolcu gemisi sökümü esnasında patlama meydana gelirken 1 işçi hayatını kaybetmiş ve 1 işçi ağır yaralanmıştı.