Patronlar salgın dinlemiyor: A101'de mesai başlangıç saatleri 07.30'a çekildi

Patronlar salgın dinlemiyor: A101'de mesai başlangıç saatleri 07.30'a çekildi

Daha önce bir kısım ili kapsayan uygulamanın, tüm şubelere yayıldığı belirtilirken, Covid-19 salgınının patronlar tarafından hiçe sayıldığı vurgulandı.

İleri Haber

Özellikle pandemi döneminde yüksek cirolar açıklayan ve ağır çalışma şartlarıyla gündeme gelen A101 marketler zincirinde, mesai saatlerinin şehir ayırmaksızın 07.30’da başlayacağı belirtildi. Mağaza Market-Sen’den yapılan açıklamada, “Riskte kırmızıya dönen iller A101 patronlarının umurunda değil. Onlar için önemli olan daha çok kar, daha çok ciro” ifadeleri kullanıldı.

Mağaza Market Sendikası (Mağaza Market-Sen) tarafından bir açıklama yapılarak A101 marketler zincirinde mesai başlangıç saatlerinin şehir ayırt etmeksizin 07.30’a çekildiği belirtildi. Daha önce bir kısım ili kapsayan uygulamanın, tüm şubelere yayıldığı belirtilen açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının patronlar tarafından hiçe sayıldığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Koronavirüste çok yüksek ve yüksek riskli iller A101 patronlarının umurunda değil. Riskte kırmızıya dönen iller A101 patronlarının umurunda değil. Onlar için önemli olan daha çok kar, daha çok ciro!

Bugüne kadar getirdiğimiz örgütlülüğümüz ve birliğimizle ‘güler yüzlü’ A101 patronlarının maskesini düşürdük. Şimdi her mağazada kesintisiz 12 saat çalışacaksınız diyorlarsa biz de her mağazada hızla birliklerimizi kurmaya devam edelim.”