Patron masası değil işçi sofrası: İnşaat işçilerinden direniş lansmanı!

Patron masası değil işçi sofrası: İnşaat işçilerinden direniş lansmanı!

Ücretleri ödenmediği için çalıştıkları şantiyeyi işgal eden inşaat işçileri seslerinin duyulmamasına ve direnişlerinin medyada yer bulmamasına isyan etti. İşçiler, patronların zengin kahvaltı sofralarıyla tanıttıkları pahalı projelerin haberlerini yapan basını, inşaat malzemelerinden kurdukları sofrayla “bu da bizim lansmanımız” diyerek protesto etti.

İleri Haber

İstanbul Bostancı’da 27 gündür ücretleri ödenmedikleri için şantiyede işgal eylemi düzenleyen 15 inşaat işçisi direnişlerinin basında yer bulmaması üzerine farklı bir yola başvurdu.

İnşaat firmalarınca elit projelerin medyada haber olması için 5 yıldızlı otellerde devasa bütçelerle kuş sütünün eksik olmadığı mükellef kahvaltı sofralarıyla düzenlenen lansmanların bir benzerini, verilmeyen emeklerinin karşılığını almak için şantiyede gerçekleştirdiler.

Yer şantiye, düzenleyenler alacaklarını alamayan işçiler, proje işgal olunca, lansman da haliyle çok farklı oldu.

İnşaat malzemelerinden oluşturulan bir masada ve oturma yerlerinde işçilerin ortaklaşa marketten aldıkları kahvaltılıklar çay ve dostça sohbet eşliğinde tüketilirken, işgalin amacı konuşuldu.

6 AYDIR ÜCRET ALAMAYANLAR VAR

İşçilerden Taner Mutlu, Köroğlu İnşaat tarafından yaptırılan ve hemen hemen bitmek üzere olan şantiyeden 4 ila 6 ay arasında değişen alacakları bulunduğunu söyledi. 15 işçinin işgal eyleminde yer aldığını belirten Mutlu, müteahhidin herkese borç takıp, battığını belirterek alacaklarını vermekten kaçındığını söyledi. 

İşçilerden Raif Yılmaz da toplam 260 bin TL civarında alacakları için toprak sahipleriyle anlaşmaya çalıştıklarını, tepeden tırnağa kendilerinin yaptığı 6 katlı 15 daireden oluşan binada her biri 1 milyon TL civarında olan sadece bir daire satılırsa haklarını alabileceklerini belirtti.

3. HAVALİMANI İŞÇİLERİNE SELAM GÖNDERDİLER

İşçiler kahvaltının sonunda topluca, 3. havalimanı direnişine de selam yollamayı ihmal etmezken, havalananı direnişi nedeniyle tutuklanan meslektaşlarının ve sendika yöneticilerinin serbest bırakılmasını talep etti.

HALKA ÇAĞRI: BİZE DESTEK OLUN!

İşçiler yurttaşlara da 3. havalimanından sonra fiili tek direniş olan direnişlerine destek olma çağrısı yaptı.

LANSMAN NEDİR?

Lansman, Fransızca kökenli bir kelime olup, anlam olarak tanıtım, tanıtma veya ortaya çıkarmayı ifade etmektedir. Daha çok reklamlarda ve haberlerde duymaya alıştığımız lansman sözcüğü; yeni bir ürünün satışa sunulması, tanıtılması aşamalarında oldukça sık kullanılmaktadır.