Patron, işçileri suçladı: 'Fabrikaya virüs getiriyorlar'

Patron, işçileri suçladı: 'Fabrikaya virüs getiriyorlar'

Manisa OSB YK Başkanı Sait Türek koronavirüs salgınının faturasını işçilere kesti, mesai sonrasında tedbir almayı unutan işçilerin fabrikalara virüs taşıdığını öne sürdü.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, katıldığı bir televizyon kanalında koronavirüs salgınının OSB'ye olan etkileriyle ilgili açıklamalarda bulunurken Manisa OSB'de yüzlerce işçinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının faturasını işçilere çıkarttı. Türek, vaka sayısındaki artışı mesai sonrasında işçilerin tedbir almamasına dayandırdı.

'İŞÇİLERİ DIŞARIYA BIRAKMASAK MI DİYE DÜŞÜNÜYORUZ'

Manisa Kulis Haber'in haberine göre Manisa OSB'deki Vestel'de normalleşme sürecinin başlamasının ardından yüzlerce pozitif vaka görülürken, son olarak dün de iki işçi virüsten kaynaklı yaşamını yitirmişti. Bu sürece ilişkin olarak Türek ise şunları söyledi:

"1 Haziran’daki normalleşme sürecinin başlangıcıyla birlikte tüm ülke çapında gördüğümüz hareketlenme maalesef fabrikalara da yansıyor" diyen Türek, "Ama bu, fabrikaların kusurundan değil. Maalesef insanımız kendine olan saygısını değil, karşısındakine olan saygısını koruması lazım. Bu konuda biraz gevşeklik olduğunu gözlüyoruz. Şu anda bölgemizde 55 binin üzerinde çalışanımız var. Zaman zaman bu arkadaşlarımızı Manisa OSB bünyesinde bir pansiyon inşa edip de dışarıya bırakmasak mı diye düşünüyoruz. Çünkü her tatil veya her boşluğun arkasından çalışan arkadaşlarımız fabrikalara geri gelirken maalesef birtakım şeyleri de taşıyarak geliyorlar.

Bütün işçilerimizin gerek servis konusu, gerek yemekhane konusu, gerek hijyenle ilgili dezenfeksiyon konusu, gerek çalışma koşullarındaki mesafe konuları gibi her türlü önlemi alıyoruz ama akşam saat 17.00 vardiyasından çıktıkları zaman bu arkadaşlarımızın hepsi bunları unutuyorlar."