'Patlama noktası 3 üs, bir karakol tarafından izleniyor'

'Patlama noktası 3 üs, bir karakol tarafından izleniyor'

Nurcan Karakaya ve bebeğinin hayatını kaybettiği yerin sivil araçlara kapalı yasak bölge olduğu ve 24 saat izlendiği iddia edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri üs bölgesinde bulunan astsubay eşini ziyaret eden Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan’ın yaşamını yitirdiği patlamanın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen olayın nasıl yaşandığına dair yetkililer tarafından henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Patlamanın olduğu yerin çevresinde 3 askeri üs bölgesi ve bir karakol bulunuyor. Yolun tamamı söz konusu üsler ve karakol tarafından 24 saat izlenebildiği ve patlamanın yaşandığı bölge askerlerin izin vermediği hiçbir aracın giremediği yasaklı bölgeler arasında bulunduğu iddia edildi.

ARACIN PARÇALARI HALEN OLAY YERİNDE

Olayın üstünden 6 gün geçmesine rağmen arabanın bir çok parçası hala olay yerinde bulunduğu belirtildi. Patlamanın yaşandığı yerin yanında bulunan kayaların zarar görmemesi, yolun kenarında herhangi bir kazı izinin bulunmaması, köylülerin araçtaki LPG tankının patlamış olabileceği iddiasını akıllara getiriyor. 

KÖYLÜLERE İŞKENCE İDDİASI

Kadıköy köyü sakinleri büyük baskı gördüklerini ve gözaltına alınanların işkenceye uğradığını belirtti.

Daha önce gözaltına alınan 20 kişiden 18'inin serbest bırakıldığını hatırlatan köylüler, önceki gece saatlerinde gözaltına alınan 5 kişiden 2'sinin de köy ortasından feci bir şekilde dövüldüğünü ifade etti. (MA)