Patara'dan kum çaldılar, yakalandılar, soluğu Ankara'da aldılar: AKP'li kum hırsızlarından 'üst düzey' ziyaretler!

Patara'dan kum çaldılar, yakalandılar, soluğu Ankara'da aldılar: AKP'li kum hırsızlarından 'üst düzey' ziyaretler!

Patara'da kum çaldıkları için gözaltına alınan AKP'lilerin, operasyondan 1 ay sonra Ankara'da 'üst düzey' ziyaretlerde bulundukları ortaya çıktı.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Antalya Patara'da 3 bin ile 5 bin kamyon arasında kumu çaldıkları nedeniyle haklarında dava açılan Kaş Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Nihat Uçar, AKP Kaş İlçe Yöneticisi Osman Deniz Karataç ve Mustafa Bahar’ın, skandalın ortaya çıkmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Emniyeti’ne ziyarette bulundukları ortaya çıktı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde kalan Ova Mahallesi Ova B Tipi mesire yeri ulaşım yolu üzeri ve etrafındaki çöp ve sera atıklarını toplanması ve geri dönüşümüyle ilgili bir protokol kapsamındaki çalışmalarda, sahilden binlerce kamyon kum çalınarak satıldığı iddiasıyla 26 Şubat’ta operasyon düzenlenmişti. Ova Mahallesi sakini birçok kişinin de şikayetçi olduğu olayla ilgili Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Temmuz 2020'den itibaren 3 bin ile 5 bin kamyon arasında kumu çeşitli yollarla kullandığı öne sürülen çetenin üyeleri, ifadeleri alındıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Patara'dan taşınan ve kamyonlarla satılan kumları, bazı inşaat firmalarının reklamlarında “Zemin taşlarımızı Patara kumundan yapıyoruz” sloganıyla pazarladıkları da ortaya çıkmıştı.

AKP YÖNETİCİLERİ DE VAR

O dönem yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Kaş Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Nihat Uçar, AKP Kaş İlçe Yöneticisi Osman Deniz Karataç ve Mustafa Bahar da bulunuyordu.

‘ZABIT TUTMAK İSTEYEN MEMUR GÖREVDEN ALINDI’

Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş da birkaç gün önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken AKP Kaş İlçe Yöneticisi Osman Deniz Karataç tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından da görevinden alındığını belirtti. Durmuş, “AKP İlçe Başkanı memura ‘Burada zabıt tutmayın, biz bölge müdürünü aradık’ dedi. Memur da ‘Değil bölge müdürü Sayın Cumhurbaşkanımız gelse ben bu zaptı tutacağım’ dedi. Memuru önce lojmanından çıkarttılar, sonra kaymakam bu sözü Cumhurbaşkanı’na hakaret saydı ve görevden aldı. Sendikamızın itirazlarıyla memur işine döndü. Olaya göz yuman orman işletme şefi ve işletme müdürü hâlâ görevde” demişti.

ÜST DÜZEY ZİYARETLER

Şubat ayında yapılan operasyonun ardından serbest bırakılan Uçar, Karataç ve Bahar’ın 24 Mart’taki ziyaretleri ise dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özaldı’yı Ankara’da makamında ziyaret eden üçlü, Emniyet Daire Başkan Yardımcısı Onur Karaburun’u da yine makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerin içeriği bilinmezken, ziyaret görsellerini Nihat Uçar sosyal medya hesabından paylaştı.