Parkta oynayan çocukları silahla yaralayan şahsın duruşması görüldü

Parkta oynayan çocukları silahla yaralayan şahsın duruşması görüldü

Pendik'te parkta oynayan çocukları gürültü yaptıkları gerekçesiyle silahla yaralayan Barış Balcı'nın duruşması bugün görüldü. Balcı, suçlamaları kabul etmezken, mahkeme olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Pendik'te, geçtiğimiz ağustos ayında parkta oynayan çocukları gürültü yaptıkları gerekçesiyle silahla yaralayan Barış Balcı hakim karşısına çıktı.

21 Ağustos 2018 tarihinde, parkta arkadaşlarıyla oynayan Hira Nur Demirci (7) isimli çocuğu silahla yaralayan Barış Balcı (26) ailenin şikayetiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış, gelen tepkilerin ardından yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Balcı'nın İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Çocuğu öldürmeye teşebbüs” ve “Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” suçlarından 13 buçuk yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davası bugün görüldü.

Balcı hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN UYARI: AYAĞA KALK

Kimlik tespiti sırasında sanığın ayağı kalkmaması üzerine Mahkeme Başkanı, “Ayağa kalksana, sakat mısın?” diyerek sanığı uyardı. Yaralama ve uyuşturucu suçlarından da sabıkası olan sanık Barış Balcı, olay günü sabaha karşı işten geldiğini ve uyuduğunu anlatarak, “Öğleye doğru yattığım odanın camı açıktı. Dışarıdan çocuk sesleri geliyordu. Camdan çocuklara ‘sessiz olun' dedim ve tekrar yattım. Kurban Bayramı’nın 1. günü olduğu için ailem kurban kesmeye gitmişti. Evde yalnızdım. Daha sonra annem geldi ve beni uyandırdı ve ‘Bir çocuk vurulmuş sen mi yaptın?' dedi. Ben de ‘hayır' dedim. Bizim evde tabanca ve tüfek yoktu. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme Başkanı’nın “Neden seni suçluyorlar peki?” sorusu üzerine sanık, “Cama çıkıp çocukları sessiz olun diye ikaz ettiğim ve çocuklar camda beni gördükleri için beni suçlamışlardır” diyerek beraatını istedi.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILACAK

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.