Park yeri nedeniyle darp edilen yüzde 90 engelli Mümin Kara hayatını kaybetti

Park yeri nedeniyle darp edilen yüzde 90 engelli Mümin Kara hayatını kaybetti

Antalya'da evlerinin önünde park meselesi nedeniyle çıkan kavgada darp edilen yüzde 90 engelli 58 yaşındaki Mümin Kara yaşamını yitirdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 19 Şubat'ta yüzde 90 engelli Mümin Kara, yüzde 40 engelli eşi Emine Kara çocukları Bekir ve Fatma Kara ile evlerinin yanındaki işletme sahipleri Nurettin Yaşar ve oğlu A.Y. arasında park yeri nedeniyle kavga çıktı.

İddiaya göre Nurettin Yaşar ile A.Y., Fatma Kara'yı darbedip saçından sürükledi. İkili ardından araçta bulunan Mümin Kara'yı darp etti. Kara'nın üstüne çıkıp yumruk atan saldırganlar, 'ölürsün, geberirsin' diye bağırdı. 

9 gündür Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam savaşı veren Mümin Kara, bu sabah hayatını kaybetti. Kara'nın cenazesi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Mümin Kara'nın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu morguna gelen Kara'nın kardeşi Abdurrahman Kara, “Ağabeyim hunharca bir şekilde öldürüldü. Saçma bir park meselesi yüzünden. Çok üzgünüz, olay adli bir vaka haline dönüştü. Mağduruz, adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanıyorum. Oğlunun da tutuklanmasını istiyorum. Asıl olayı başlatan baba Nurettin Yaşar gibi gözüküyor, ancak asıl başlatan oğlu A.Y. En büyük kıvılcımı başlatan kişi oymuş. Kamera kayıtları da var aslında ama kendilerinde kayıtlar var. İncelenirse her şey ortaya çıkar. Saçma sapan bir ifadede bulunmuşlar. Bu durum bizim canımızı çok acıtıyor. Onlar yapmadıysa biz mi yaptık o zaman. Zaten elinde de kırık çıktı. Kendisi de darp raporu almış. Boksör kemiği kırılmış. Allah ortada bırakmayacaktır" dedi.

DAHA FAZLA