‘Parçalayıp 15 kişiye taşıttılar’

‘Parçalayıp 15 kişiye taşıttılar’

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Suudi Arabistan Büyükelçiliği yetkilileri Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kanıt olmadığını iddia etse de, aksi yönde tahminler güçleniyor.

Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, salı günü Levent’teki Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü, cesedinin 15 parçaya ayrılarak yok edildiğini ileri sürdü.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim günü Türk nişanlısıyla birlikte geldiği Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolması üzerine Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, “Sakladığımız hiçbir şey yok. İsterlerse konsoloslukta arama yapabilirler” demişti.

YETKİLİLER ‘CENAZE HAZIRLIĞI YAPIN’ DEDİ

Cemal Kaşıkçı’nın da üyesi olduğu Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı dün konsolosluk önünde yaptığı açıklamada, Cemal Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğünü, cesedinin 15 parçaya ayrılarak binadan çıkartıldığını iddia etti. Turan Kışlakçı açıklamasında “Bize ulaşan haber öldürüldüğü yönünde. Tüm yetkililerin teyit ettiği şey, öldürüldüğü. Girdikten sonra bayıltılıp, cesedin parçalanarak 15 kişiye dağıtıldığı ve götürüldüğü..." dedi.

KAMERA ÇALIŞMIYORMUŞ

Kışlakçı ayrıca, Suudi gazetecinin cenazesinin konsoloslukta olup olmadığı konusunda “Burada olmadığını biliyoruz. Bu yüzden kamera bilgilerini istedik. Reuters’ı Sayın Konsolos çağırıp bütün odaları gösterdi. Bizim başından beri talep ettiğimiz bir şey vardı: Kamera görüntüleri. O gün kameranın çalışmadığını ifade ettiler Reuters’a. Bu bile her şeyi gösterir" ifadesini kullandı.

KONSOLOSLUĞU REUTERS’A GEZDİRDİLER

Suudi Arabistan ise  Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü öne sürülen İstanbul Başkonsolosluk binasını Reuters muhabirlerine açtı. Altı katlı konsolosluk binasını gezdiren Başkonsolos Muhammed el Otaibi, muhabirleri binanın bodrum katına da indirdi. 

Dolapları açan, klimaların önündeki ahşap panelleri kaldıran, bodrumdaki ibadethane, vize bölümü, mutfak ve tuvaletleri gezdiren Otaibi, “Cemal’in burada ya da Suudi Arabistan’da olmadığını teyit etmek istiyorum. Büyükelçilik onun bulunması için çalışıyor” dedi. Konsolosluk binasında kameralar olduğunu ancak çekim yapmadığını söyleyen konsolos, bu nedenle görüntü bulunmadığını söyledi. Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü haberlerini ‘söylenti’ diye niteleyen Otaibi, bu yönde kanıt olmadığını söyledi.