Parasız ve bilimsel eğitim isteyen gence 21 yıl hapis

Parasız ve bilimsel eğitim isteyen gence 21 yıl hapis

Parasız ve bilimsel eğitim isteyen 21 yaşındaki gence 21 yıl hapis cezası verildi.

İleri Haber

21 yaşındaki genç Alişan Taburoğlu'na parasız ve bilimsel eğitim istediği için 21 yıl hapis cezası verildi. Taburoğlu Burhaniye Cezaevi'nden mektup yollayarak adalet istedi.

Öğrenim hayatı boyunca parasız eğitim için basın açıklaması ve eylemlere katıldığını belirten Taburoğlu, 30 Eylül 2016’da tutuklandı, 21 yıl hapis cezası verildi.

Savunma hakkının gasp edildiğini ve SEGBİS dayatmasıyla kendini savunamadığını söyleyen Taburoğlu, defalarca mahkemeye götürülmek istendiğini ancak mahkeme başkanının bu talebini görmezden geldiğini iletti. Avukatlarının da haksızca tutuklandığını söyleyen Taburoğlu, mahkeme sürecinde hakkında açılan 20 ayrı dosyanın sadece birkaçında savunma yapabildi.

21 YAŞINDA 21 YIL HAPİS CEZASI

Taburoğlu yazdığı mektupta aldığı cezayla ilgili olarak “SEGBİS dayatmasının yapıldığı mahkeme heyetlerinin hukuksuzca yargılamalar yaptığı, avukatlarımın haksızca tutuklandığı bu süreçte hakkımda toplamda 21 yıl hapis kararı verildi. 21 yaşımda 21 yıl hapis kararım var” dedi.

Taburoğlu son olarak “Benimki sadece tekil bir örnek. Yüzlerce hatta binlerce insanın bu adaletsizlikten yakındığını biliyorum. Bu adaletsizlikler teşhir edildikçe, halkımız bunları öğrendikçe, eleştirilip gündeme getirildikçe tüm bu sorunlar çözülmek zorunda kalacak” diye ekledi.

Parasız ve bilimsel eğitim istediği için tutuklanan Taburoğlu'nun kamuoyuna yazdığı mektubun tamamı şöyle: