Parası olana yoğun bakım: Sigorta şirketlerinden 'Covid-19 tedavisi' teminatı!

Parası olana yoğun bakım: Sigorta şirketlerinden 'Covid-19 tedavisi' teminatı!

Yurttaşlar Covid-19 tedavisine ulaşmakta zorluk çekerken, özel sağlık şirketleri müşterilerine tedavi teminatı veriyor.

İleri Haber

Yurttaşlar Covid-19 tedavi hizmetlerine ulaşmada zorluklar yaşarken, özel sigorta şirketlerinin Covid-19 salgınına ilişkin “yoğun bakım paketleri” hazırlayarak müşterilerine yoğun bakımda tedavi ve ambulans teminatı verdiği ortaya çıktı.

Sağlıkta özelleştirme ve piyasalaşmanın sonucu olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde de yurttaşların tedavi olmasının önüne engeller konuluyor. AKP’nin salgın yönetiminde halk sağlığını öne almayan politikaları yurttaşların ücretsiz test, tedavi ve aşıya ulaşımlarını zorlaştırıyor.

Bununla birlikte parası olanlar ya da iktidara yakın kişiler ise Covid-19 tedavisindeki her aşamaya kolayca ulaşabiliyor. Bunun bir örneği ise özel sigorta şirketlerinin “Covid-19 Yoğun Bakım Ek Sağlık Paketi Teminatı” başlığı altında müşterilerine Covid-19 tedavisinde teminat sunması.

Buna göre, Covid-19 tanısı alan müşterilere, anlaşmalı olan sağlık kuruluşlarında yoğun bakım hizmetleri garantisi ve ambulans teminatı veriliyor. Yoğun bakım yatağı bulunmadığı durumlarda ise şirketler müşterilerden kendilerine ulaşmasını istiyor.

DAHA FAZLA