Parası olana özel koronavirüs testi!

Parası olana özel koronavirüs testi!

İstanbul'da özel bir laboratuvarın koronavirüs testi yaptığı belirtildi. Tesitn 1250 TL'ye yapıldığı öğrenilirken, İTO’dan Güray Kılıç, “Testler nasıl takip edilecek?” diye sordu.

Türkiye'de koronavirüs kaygısı yaşayan kişilerin bazı özel hastaneler ve laboratuvarlarda yüksek ücretler karşılığı test yaptırabildikleri öğrenildi. Megakentteki bir özel laboratuvar ile bir özel hastanede binlerce liraya koronavirüs testi yapıldığı bildirildi.

Özel laboratuvarın iki şubesinde 1250 TL’lik ücret karşılığı test yapıldığı, test yaptırmak için koronavirüs belirtisi veya doktor tavsiyesi aranmadığı kaydedilirken, akıllara "Parası olmayan ne yapacak?" sorusu geldi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Anadolu Yakası’ndaki bir özel hastanenin de birkaç gün öncesine kadar koronavirüs testi yaptığı belirlendi. Hastanenin yetkilileri ise enfeksiyon hastalıkları bölümünde muayene ücretinin 370 TL olduğunu ve uzman hekimlerin gerek görmesi halinde de 1300 TL’ye koronavirüs testi yapıldığını aktardı.

'TESTLER YAYGINLAŞTIRILSA İNSANLAR PARAYLA TEST YAPTIRMAYA GEREK DUYMAZ'

Koronavirüs testlerinin ücretsiz ve herkesin ulaşabileceği yaygınlıkta olması gerektiğini vurgulayan İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, “Olabildiğince çok tanı koymamız lazım ki virüsü taşıyanlar tespit edilsin, izole edilsin ve bulaşmanın önüne geçilsin. Bu 'tespit et ve zinciri kır' sürecidir. Testler yaygınlaştırıldığında insanlar zaten parayla test yaptırmaya gerek duymaz. Bir kişi özel bir laboratuvarda test yaptırdı ve test sonucu pozitif çıktı diyelim ne olacak? Ben kendimi izole edeyim diye bir bilince sahip mi? Bu iş bakanlık eliyle yapıldığı zaman sonucu pozitif çıkan kişi izole edilir veya bakanlık karantinaya alır. En önemli soru işareti özel laboratuvarlarda yapılan koronavirüs testlerinin sonuç takibinin nasıl yapılacağıdır” diye konuştu.

'İZİNSİZ TEST YAPAN YERLER VAR'

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman önceki gün yaptığı açıklamada ‘İzinsiz test yapan yerler olduğunu’ belirterek, “İstanbul’da ‘birden fazla yerde test yapıldığını’ Bakan’la da konuştuk. O da biliyor, ben de” demişti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca test yapılan laboratuvar sayısını altıdan 16’ya çıkaracaklarını ve test kitini bütün illere göndereceklerini belirt

 

DAHA FAZLA