'Paralel baro' protestolarına katılan 23 avukata soruşturma!

'Paralel baro' protestolarına katılan 23 avukata soruşturma!

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, "23 meslektaşımız hakkında başlatılan soruşturma mesneti korku ve niyeti gözdağı olan beyhude bir çabadan ibarettir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl 3 Temmuz'da Ankara Adliyesi önünde toplanarak 'paralel baro' yasasını protesto eden avukatlardan 23'ü hakkında soruşturma başlattı.

AKP-MHP ittifakı tarafından kamuoyundaki yoğun tepkilere rağmen 11 Temmuz’da Meclis’ten geçirilerek yasalaştırılan ‘paralel baro’ tasarısının görüşmeleri sürerken, başta Ankara ve İstanbul Barosu üyesi avukatlar olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde avukatlar protesto eylemleri yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 Temmuz 2020'de Ankara Adliyesi önünde toplanarak tasarıyı protesto eden avukatlardan 23’ü hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet' suçundan soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

‘MESNETİ KORKU, NİYETİ GÖZDAĞI’

Ankara Barosu üyeleri, adliye önünde bir araya gelerek soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Baro Başkanı Erinç Sağkan, "Türkiye'nin dört bir yanından Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen binlerce meslektaşımız arasından seçilen 23 meslektaşımız hakkında başlatılan soruşturma mesneti korku ve niyeti gözdağı olan beyhude bir çabadan ibarettir" dedi.