'Paralel baro' için ilk yetki belgesi İstanbul'da verildi

'Paralel baro' için ilk yetki belgesi İstanbul'da verildi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, kuruluş yetki belgesini İstanbul 2 No'lu Baro Kurucular Kurulu üyeleri Necati Ceylan, Niyazi Paksoy, Cavit Tatlı ve Şengül Karslı’ya teslim etti.

İleri Haber

‘Paralel baro’ ile ilgili ilk yetki belgesi İstanbul’da verildi. Baronun kurucular kurulu yetki belgesini Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun elinden aldı.

AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tepkilere rağmen ortaklaşa yasalaştırdığı ‘paralel baro’ düzenlemesinin ardından ilk yetki belgesi İstanbul’da 2 No'lu Baro’nun kurulması için verildi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, kuruluş yetki belgesini İstanbul 2 No'lu Baro Kurucular Kurulu üyeleri Necati Ceylan, Niyazi Paksoy, Cavit Tatlı ve Şengül Karslı’ya teslim etti.

İstanbul 2 No'lu Baro'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

 "2000'i aşkın imza ile İstanbul Yeni Baro kuruluş başvurumuz Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından kuruluş yetki belgesi kurucular kurulumuza takdim edilmiştir"