Para cezalarına karşı dayanışma çağrısı: Kaz Dağları'nda bir fidan

Para cezalarına karşı dayanışma çağrısı: Kaz Dağları'nda bir fidan

Kaz Dağları'nda yürütülen maden faaliyetlerine karşı nöbet tutan yaşam savunucularına Çanakkale Valiliği tarafından 550 bin lirayı aşkın para cezası kesilmişti. Yurttaşlar para cezalarına karşı dayanışma çağrısı yaparken, "Karşı karşıya kaldığımız hacizleri durdurabilmek, yaşamdan yana olan herkes için bir umut olan ve ağacın, sincabın, karacanın hakkını savunanların vicdanıyla büyüyen bu mücadeleye devam edebilmek için şimdi herkesin desteğine ihtiyacımız var. Biliyoruz ki yanımızda, kalbi Kaz Dağları için atan milyonlar var" ifadelerini kullandı.

Seçkin Barbaros

Kanadalı Alamos Gold'un Kaz Dağları'ndaki altın madeni faaliyetlerine karşı 425 gün boyunca yaşam nöbeti tutan Kaz Dağları yaşam savunucularına bu süreçte 550 bin lirayı aşkın para cezası kesildi. Haciz işlemleriyle karşı karşıya bırakılan yaşam savunucuları, bağış kampanyası başlatarak tüm yaşam ve doğa savunucularına dayanışma çağrısı yaptı. 

26 Temmuz 2019 günü başlayan ve 425 gün boyunca tüm zorluklara, baskı ve cezalara karşı Alamos Gold'a karşı Kaz Dağları'nı savunan yaşam nöbetçilerine pandemi gerekçesiyle Çanakkale Valiliği tarafından 550 bin lirayı aşkın para cezası kesildi. Şirketin tüm hukuksuz işlemlerine, ruhsatsız bir şekilde orada bulunmasına herhangi bir işlem yapılmazken yaşam savunucularına kesilen para cezaları birçok kez gündeme gelmiş ancak valilik hiçbir geri adım atmamıştı. "Her ağacı tek tek savunacağız" diyerek cezalara boyun eğmeyen yaşam savunucuları, kendilerine kesilen cezalara karşı itiraz yoluna gitti ancak bu süreçte cezalar iptal olmayınca haciz işlemleriyle karşı karşıya kaldılar. Yaşanan bu durum karşısında internet üzerinden dayanışma kampanyası başlatan yaşam savunucuları, herkesi Kaz Dağları mücadelesine omuz vermeye çağırdı.

Kaz Dağları yaşam savunucularına destek olmak için linke tıklayabilirsiniz: 

https://fongogo.com/Project/kazdaglari-dayanisma-cagrisi

Kaz Dağları yaşam savunucuları tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Bir ağaç nasıl toprağa sıkı sıkı tutunup kök salarsa biz de öyle bağlıyız tüm ağaçlara, ormanlara ve Kazdağları’na.

350 bin ağacı katledip, kurdu kuşu sincabı yuvasından eden Alamos Gold’un altın madeni projesine karşı 425 gün kar kış, yağmur fırtına demeden çadırlarımızla nöbet tuttuk. 4 mevsim geçirdik gözümüz gibi koruduğumuz Kazdağları'nın yamacında. Alamos Gold’un patlatıp yok etmek istediği Balaban Tepesinin eteğinde çadırlarımızda uyuduk, o bize göz kulak oldu biz de ona. İçme suyumuz zehirlenmesin, daha fazla ağaç kesilmesin diye her türlü zorluğa rağmen mücadelemizden vazgeçmedik. Maden işletmesi kapanana ve tahrip ettikleri alan onarılana kadar Kazdağları’nı terk etmeyeceğimize, haklı mücadelemizi kazanana kadar direneceğimize, her ağacı tek tek savunacağımıza söz verdik.
 
Ne yazık ki bu süreçte Kazdağları’ndaki yüzbinlerce ağacı ve barındırdığı yaşamı yok edenler yerine bize cezalar kestiler. Yaşanan salgın bahane edilerek toplamda 500 bin lirayı aşan para cezalarıyla karşı karşıya bırakıldık. Kesilen cezalara itiraz ettik, hukuki süreci başlattık ancak bu süreç tamamlanmadan haciz emirleri gelmeye başladı.

Karşı karşıya kaldığımız hacizleri durdurabilmek, yaşamdan yana olan herkes için bir umut olan ve ağacın, sincabın, karacanın hakkını savunanların vicdanıyla büyüyen bu mücadeleye devam edebilmek için şimdi herkesin desteğine ihtiyacımız var. Biliyoruz ki yanımızda, kalbi Kazdağları için atan milyonlar var.

Her zaman yanımızda olduğunuz ve desteğiniz için teşekkürlerimizle... "

DAHA FAZLA