Pandora Belgeleri'nde adı geçen Şili Devlet Başkanı Pinera hakkında ülkesinde soruşturma başlatıldı

Pandora Belgeleri'nde adı geçen Şili Devlet Başkanı Pinera hakkında ülkesinde soruşturma başlatıldı

Pandora Belgeleri'ne göre ülkesinin en zenginleri listesinde yer alan Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera hakkında soruşturma başlatıldı.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ); tarafından yayımlanan Pandora Belgeleri'nde adı geçen Şİli Devlet Başkanı Sebastian Pinera hakkında hukuki süreç başlatıldı.

Şili yargısı, Pandora Belgeleri'nin yayınlanmasının ardından vergi cennetlerindeki yatırımları ifşa olan Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera hakkında soruşturma başlattı. Mahkemeden yapılan açıklamada, Avukat Luis Rendon'un Sebastian Pinera'ya dönük şikayeti dikkate alınarak davanın açılmasına karar kılındığı belirtildi.

BELGELERE GÖRE ÜLKENİN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNDE

Belgelerde, ülkenin en zengin isimleri arasında olan Pinera'nın Britanya Virjin Adaları'ndaki offshore şirketler üzerinden bir aile dostuyla ortak işlettiği Dominga madencilik projesiyle ilgili işlemler yaptığı öne sürülmüştü.

Belgeler, madenin 2011 yılında satılmasıyla gelen paranın ve ülkenin kuzeyinde bulunan doğa koruma alanındaki bölgenin vergi beyanının yapılmadığını belirtiyor.