Pamukkale Üniversitesi rektörünün eşi torpille atandığı görevinden istifa etmek zorunda kaldı

Pamukkale Üniversitesi rektörünün eşi torpille atandığı görevinden istifa etmek zorunda kaldı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi'nin İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreterliği görevine atanan eşi Derya Bağ’ın istifa ettiğini açıkladı.

15 Temmuz'un ardından vekaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan, ardından 19 Nisan’da Erdoğan tarafından asaleten rektörlük ataması yapılan Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atamıştı.

Bağ’ın bu atama kararı büyük tepki toplanmıştı.

Hüseyin Bağ atamanına ardından "Atamayı eşim olduğu için yapmadım. İlahiyatla ilgili konularda yetkin olduğu için yaptım. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstan da son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. " diyerek işlemi savunmaya çalışmıştı.

YÖK BAŞKANI İPTALİNİ İSTEDİ

Bugün sosyal medya hesabından açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç atamam işleminin iptalinin istendiğini belirterek, “Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde bir idari göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler son günlerde kamuoyunda yer almıştır. Bu atama yasalara uygun olsa bile etik  değerler açısından uygun değildir.

 Özellikle akademi camiası olarak bu gibi konulara yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptali istenmiştir”ifadelerini kullandı.

“YAYGARA ÇIKARMAK NİYE?” DEMİŞTİ

Rektör Bağ dün yaptığı açıklamada "Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi'nde çalışıyordu. O zaman her şey normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu? Şimdi dünyanın sonunun geldiği yaygarasını çıkarmak niye?" demişti. 

İSTİFA ETTİ

Hürriyet’te yer alan habere göre, YÖK Başkanının açıklamasının ardından ikinci bir açıklama yapan Bağ, eşinin istifa ettiğini şu sözlerle duyurdu:

“Üniversitemiz İslami İlimler EnstitÜsü Sekreterliği’ne yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir.”