Palu ailesinin iddianamesi kabul edildi

Palu ailesinin iddianamesi kabul edildi

Katıldıkları televizyon programıyla Türkiye'nin gündemine giren, işledikleri cinayetleri itiraf ederek tutuklanan Palu ailesi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce Meryem Tahnal (35) ve kızı Melike'nin (8) kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Palu ailesinden 6 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Katıldıkları televizyon programıyla çocuk istismarı, cinayet, işkence gibi birçok suça karıştıkları, daha önce haklarında çokça kez şikayet olmasına rağmen işlem yapılmadığı ortaya çıkan Palu ailesinin kabul edilen iddianamede, Tuncer Ustael için 'sadist ve hsapçı bir kişiliğe sahip' ifadeleri yer aldı.

İddianamede, Tuncer Ustael'in (47); kayınpederinin cezaevine girmesini fırsat bilerek kapıcılık işini bıraktığı, kendisinin hoca olduğunu, cinleri bulunduğunu belirterek evlerine büyü yapıldığını ileri sürüp, Palu ailesine ait Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan 4 katlı bir bina ile İstanbul'daki bir daireyi üzerine geçirdiği belirtildi.

Tuncel’in, Meryem Tahnal'ı ölen eşinin ailesine yerlerini söylediği için kış ayında ağaca bağlayarak aç bırakıp, tekmeleyerek öldürdüğü ifade edildi.

Öte yandan, ilk duruşması 8 Nisan'da görülecek olan davanın iddianamesinde, "kasten öldürme ve öldürmeye iştirak" suçlamalarının yöneltildiği tutuklu sanıklar Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael, annesi Hava Palu, kardeşleri İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.