'Palalı saldırgan'ın cezası belli oldu

'Palalı saldırgan'ın cezası belli oldu

Haziran Direnişi'nde yurttaşlara saldıran 'palalı saldırgan'ın cezası belli oldu.

Haziran Direnişi'nde yurttaşları hedef alan "palalı saldırgan" Sabri Çelebi, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Taksim'de yurttaşlara palayla saldırdığı için yargılanan Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında karar çıktı.

Mahkeme Çelebi'yi 4 kişiyi kesici aletle yaraladığı gerekçesiyle toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Murat Ertik'e de bir kişiyi yaraladığı gerekçesiyle 9 ay hapis cezası veren mahkeme, diğer sanıkların beraatine hükmetti. İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Sabri Çelebi, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Çelebi son savunmasında, "Kimseye saldırmadım. Onlar bize saldırdı. Kendimizi koruma amaçlı hareket ettik" dedi.

Haziran Direnişi’nde Taksim Talimhane’de elindeki palayı etrafa sallaması, bir kadına tekme atması ve emniyet müdürünü elinden yaralamasıyla gündeme gelen ‘Palalı’ Sabri Çelebi, yakalanıp serbest bırakılmıştı. Palalı hakkında itiraz üzerine yakalama kararı çıkarılmış, 1.5 ay sonra Türkiye’ye dönen Çelebi, yeniden serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında Çelebi hakkında dava açılmış, hakkında ‘emniyet müdürünü elinden yaralama’, ‘bir kadına tekme ile vurmak suretiyle kasten yaralama’, ‘görevli memura direnme’, ‘memura karşı silahla (bıçakla) yaralama’ suçlarından 27 yıla kadar hapip cezası istenmişti. Çelebi, yine Haziran Direnişi’nde bir kadını yaralamaktan yargılanıp 9 bin TL para cezasına çarptırılmıştı.