Pakistan'da trende patlama: En az 73 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da trende patlama: En az 73 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da hareket halindeki bir trende meydana gelen patlamada en az 73 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Pakistan’ın Liyakatpur kenti yakınlarında hareket halindeki bir trende patlama meydana geldi. Yetkililer, kazanın yolculardan birinin taşıdığı bir gaz tüpünün patlamasından kaynaklandığını ve patlamada en az 73 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bölge kurtarma servisinin başkanı Baqir Husain, yangından kaçmak amacıyla trenin dışına atlayan birçok kişinin öldüğünü, kiminin de yangında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

PAKİSTAN ORDUSU DOKTOR GÖNDERDİ

Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur, Geo News haber sitesine yaptığı açıklamada, üç vagonu tamamen saran yangın ve patlama nedeniyle ölü sayısının 73’e ulaştığını kaydetti.

Öte yandan kurtarma ve tedavi çalışmalarına destek için Pakistan ordusu da doktorlarını patlamanın olduğu bölgeye ve çevredeki hastanelere yolladı.

İKİ KÜÇÜK TÜP PATLADI

BBC'ye konuşan Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid, yangının trendeki bazı yolcuların kahvaltı hazırlarken kullandıkları kamp ocağı olarak bilinen küçük tüplerden ikisinin patlaması sonucu çıktığını açıkladı. Raşid, "İki tüp patlamış. Yemek yaparken yağ kızdırıyorlarmış, alev almış" dedi, alevlerin trenin 3 vagonunu tamamen yok ettiğini söyledi.

Bakan, uzun seyahetlerde yolcuların yemek pişirmek için yanlarında getirdikleri tüplerin sorun yarattığını söyledi. Ayrıca, trendekilerin çoğunun Tebliğ Cemaati'nin düzenlediği konferansa giden yolcular olduğunu ifade etti.

18 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEBİLDİ

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Rahim Yar Han Vilayeti Sağlık Bakanı Dr. Yasmin Raşid ise yalnızca 18 cesedin kimliğinin tespit edilebilecek halde olduğunu söyledi.

İnsan Hakları Bakanı Shireen Mazari, trenin Pakistan'ın en eski ve en sık kullanılan demiryolu hizmeti Tezgam olduğunu ifade etti. Günlük seferleri olan bu hat toplam 25 saat sürüyor.

TREN KAZALARI YAYGINLAŞIYOR

Demiryolları hizmetlerinin kötü yönetildiği ve yatırımların kesildiği Pakistan'da tren kazaları yaygın yaşanıyor. Temmuz'da Lahor'dan aynı bölgeye giden bir yolcu treninin yük trenine çarpması sonucu en az 23 kişi ölmüştü.

2007 yılında Merapbur yakınlarında meydana gelen tren kazasında da en az 56 kişi öldü, 120'den fazla kişi yaralandı.

2005'te Sindg vilayetinde 3 trenin birbirine girmesi sonucu da 130'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu olay, ülke tarihinin en büyük tren felaketlerinden biri olarak tarihe geçmişti.