Pakistan’da otele saldırı

Pakistan’da otele saldırı

Pakistan'da dış temsilcilerin ağırlıklı misafir kaldığı beş yıldızlı bir otele silahlı saldırı düzenlendiği açıklandı.

Pakistan'ın güney batısında yer alan liman kenti Gwadar'da ağır silahlı kişiler beş yıldızlı bir oteli basarak saldırı düzenledi.

Binaya en az üç silahlı saldırganın girdiği belirtilirken, otelde çoğu Çinli olmak üzere onlarca turistin bulunduğu öğrenildi. Otekle girerek ateş açan 3 saldırganın ağır silahlarla donatıldığı, bir roketatarlarının olduğu ve muhtemelen intihar yelekleri olduğu belirtildi.

Saldırıyı Belucistan Özgürlük Ordusu üstlenirken, Belucistan Eyaleti Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırıyı düzenleyenlerin en fazla 4 kişi olabileceğinin belirtildiği açıklamada, "Saldırganlar botlarla gelerek eylemlerini gerçekleştirmiş olabilirler" igfadesi dikkat çekti.

YÜZDE 95'İ KURTARILDI AÇIKLAMASI ENDİŞE YARATTI

Otele oprasyon düzenleyen komando birliklerinin çıkan çatışmada 3 saldırganın öldürdüğünü bir güvenlik görevlisinin de saldırganlar tarafından öldürüldüğünü açıklayan Belucistan Emniyet Müdürlüğü, otelde kalanların yüzde 95'inin sağ olarak kurtarıldığını ifade etti.

Hayatını kaybeden saldırganların dışında başka ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin net bir açıklama yapılmasada henüz resmi bir bilgi paylaşılmasada, Baluşistan Enformasyon Bakanı çatışma devam ederken tüm turistlerin ve otel personelinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini açıkladı.