Pakistan'da bombalı saldırı: 4 ölü, 16 yaralı

Pakistan'da bombalı saldırı: 4 ölü, 16 yaralı

Barkhan kentinde pazar yerine bombalı saldırı düzenlendi.

İleri - Dış Haberler

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin Barkhan kentinde kalabalık bir pazar yerinde patlatılan bomba en az 4 kişinin ölmesine, 16'sının yaralanmasına sebep oldu. 

Voice of America'nın haberine göre, Pakistan'ın en batısında bulunan Belucistan eyaletindeki Barkhan kentinde bir bombalı saldırı oldu. Kalabalık bir pazar yerinde düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, aralarında çocukların da olduğu 16 kişi yaralandı. 

Yerel hastane yetkilileri durumu kritik olanlar arasında çocukların da bulunduğunu bildirirken, Bölge Komiser Yardımcısı Abdullah Khoso patlamanın bir motosiklete yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi yoluyla gerçekleştirildiğini aktardı.

Patlamada çok sayıda dükkanın hasar gördüğü de kaydedildi.

'İNSANLIK DÜŞMANLARI'

Belucistan Başbakanı Abdul Qudoos Bizenjo, failleri "insanlık düşmanları" olarak nitelendirdi ancak söz konusu terör eyleminin hangi örgüt tarafından yapıldığını açıklamadı. Bizenjo, "Teröristler hain planlarına ulaşmak için kaos yaratmaya çalışıyorlar. Bu devlet karşıtı unsurların başarılı olmasını engelleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif de saldırıyı kınadı ve teröristlerin adalete teslim edileceği sözü verdi.