Pakistan'da 200 avukat kalp hastanesini bastı: 3 hasta hayatını kaybetti

Pakistan'da 200 avukat kalp hastanesini bastı: 3 hasta hayatını kaybetti

Pakistan'da hasta kuyruğuna girmeyi reddeden bir avukatın doktorlar tarafından tartaklandığının iddia edilmesi üzerine 200 avukat, kalp hastanesini basarak hastaneyi yerle bir etti. Doktorların saldırıyı engellemekle meşgul olması sebebiyle 3 hasta hayatını kaybetti.

Pakistan’da, siyah takım elbiseli yaklaşık 200 avukatın Pencap Kardiyoloji Hastanesi’ni (PIC) basarak kapıları, pencereleri, tıbbi malzemeleri yerle bir ettiği ve bir polis aracını ateşe verdiği aktarıldı. 

Yerel medyanın aktardığına göre avukatlardan bazıları tabancalarla ateş ederken, çevik kuvvet polisleri kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yanan polis aracının yanında duran avukatların polislerle arbedeye girdiği belirtildi. Öte yandan,  doktorların ve hemşirelerin, yoğun bakımdaki hastaları bırakarak hastaneden kaçtığı ifade edildi.

Konuya ilişkin Reuters’a konuşan Lahor hükümeti yetkilisi Kamran Ali, avukatların hasta kuyruğuna girmeyi reddeden bir avukatın doktorlar tarafından tartaklandığının iddia edildiği daha önceki bir olay nedeniyle öfkelendiğini söyledi. 

'DOKTORLAR SALDIRIYI ENGELLEMEKLE MEŞGULKEN 3 HASTA HAYATINI KAYBETTİ'

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Pencap il sağlık yetkilisi Yasmeen Rashid, “Doktorların saldırıyı engellemekle meşgul olması ve zamanında müdahale edememesi nedeniyle yaşlı bir kadının da aralarında yer aldığı üç hasta hayatını kaybetti” dedi. Ali, avukatların özellikle tartaklanma anının videosunu çeken ve sosyal medyada paylaşan doktorlara sinirlendiğini söyledi.

Olaya dair başbakanlığın soruşturma başlattığı belirtildi. 

AFP’ye konuşan Pencap eyaleti adalet bakanı Raja Basharat, “Bu türden zorbalıklara medeni toplumların hiçbirinde müsamaha gösterilemez” dedi.