Pakistan genel seçimleri: İmra Han zafer ilan etti

Pakistan genel seçimleri: İmra Han zafer ilan etti

Seçimlere hile karıştırıldığı iddiaları sürerken resmi olmayan sonuçlara göre eski kriket oyuncusu İmra Han zafer ilan etti.

Pakistan Tahrik-i İnsaf lideri İmran Han dün yapılan seçimlerin ardından zafer ilan etti, rakipleri ise seçimde hile yapıldığını belirtti.

5 yıl görev yapacak Pakistan ulusal meclisi seçimlerinde resim olmayan ilk sonuçları eski kriket oyuncusu İmran Han'ın lideri olduğu Pakistan Tahrik-i İnsaf'ın önde gidiyor.

Han, bugün yaptığı açıklamada zafer ilan ederek liberal ekonomiyi savunduklarını ve Pakistan’da köklü değişiklikler yapacaklarını belirtti. 

'SİYASİ ZULÜM YAPMAYAN İLK HÜKÜMET OLACAĞIZ'

"Siyasi zulüm yapmayan ilk hükümet" olacaklarını söyleyen İmran Han, bu seçimlerde Pakistan demokrasisinin güçlendiğini belirtti. Han ayrıca, partisinin ülkeyi "yeni bir şekilde" yöneteceği sözünü verdi.

Amerika Birleşik Devletleri ile karşılıklı yarar politikası güdeceklerini ifade eden Han, komşu ülke Hindistan ile de yeni ticaret ilişkileri kurmak ve Kaşmir anlaşmazlığına bir çözüm bulmak istediklerini söyledi.

 Seçimler şiddet olaylarının gölgesinde yaşanmış, oy verme işlemi sırasında polis konvoyuna düzenlenen saldırıda 31 kişi hayatını kaybetmişti. Sonuçlarının gecikmesinden dolayı şaibe iddialarının ortaya atıldığı seçimlerde, resmi sonuçlar henüz açıklanmış değil.