Pakistan 5,9'luk deprem: 20 kişi hayatını kaybetti

Pakistan 5,9'luk deprem: 20 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonucu ilk belirlemelere göre 6’sı çocuk 20 kişi öldü, 300’ün üzerinde kişi yaralandı.

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde gece saat 03.20'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonucu ilk belirlemelere göre 6’sı çocuk 20 kişi öldü, 300’ün üzerinde kişi yaralandı.

Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini aktardı.

Pakistan Ulusal Sismik Gözetleme Merkezi (NSMC); merkez üssü Harnai bölgesi yakınları olan depremin yerin 15 kilometre altında kaydedildiğini açıkladı.

NSMC, sarsıntının saat 03.20'de meydana geldiğini, Ketta, Sibbi, Pişin ve Çaman’da da hissedildiğini bildirdi. Depremde çok sayıda ev hasar görürken, bazı bölgelerde de toprak kaymaları meydana geldi. Depremin etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Deprem sonrası yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle bazı sağlık çalışanları, sedyede yatan kişilere cep telefonu ışıklarıyla müdahale etmek zorunda kaldı.

Reuters'a konuşan bir yetkili 100'den fazla kerpiç evin çöktüğünü, çok sayıda evin hasar aldığını, yüzlerce kişinin de evsiz kaldığını söyledi.

Yetkililer hasarın büyük bir kısmının Harnai ilçesinde yoğunlaştığını aktarırken çok sayıda kömür madeninin bulunduğu ilçedeki madenlerin de deprem nedeniyle çökmüş olmasından endişeleniliyor.