Pakdemirli'den inciler: 'Yangın söndürme uçağımız yok'

Pakdemirli'den inciler: 'Yangın söndürme uçağımız yok'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 2 gündür ülkenin birçok noktasında çıkan ve bazılarının hala sürdüğü yangınlarla ilgili konuştu.

2 gündür ülkenin birçok noktasında yangınlar sürerken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Dünyanın en başarılı bir kaç teşkilatından biriyiz” dedi. THK uçaklarını “1960 model, antikacı dükkanı gibi” şeklinde niteleyen Pakdemirli, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 2 gündür ülkenin birçok noktasında çıkan ve bazılarının hala sürdüğü yangınlarla ilgili konuştu. Kameralar karşısına geçen Pakdemirli’ye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da eşlik etti.

‘EN BAŞARIŞI TEŞKİLATLARDAN BİRİYIZ’

Pakdemirli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

- "Kanada'da Temmuz ayında 1 milyon 250 bin hektar alan yandı. Geçen yıl Türkiye'de yanan alanların toplamı 20 bin hektardır. Rusya'da Temmuz'da bir milyon hektarın üzerinde alan yandı. ABD'de devam eden yangınlar var. Avustralya'da 6 ay boyunca yangınlar, vurulmak durumunda kalan hayvanları hepimiz hatırlıyoruz. Bu işin gelişmişlikle alakası yok. Organizasyonla alakası var. Dünyanın en başarılı bir kaç teşkilatından biriyiz.”

- “Zarar gören vatandaşlarımızın BAĞ-KUR, SGK, Ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlayacağız.”

İSTİSMAR EDİLİYORMUŞ…

- “Kayıplarla ilgili bakanlığımız önemli destek sağlayacağız. 15 TIR kadar yardım dağıtacağız bugün ve yarın dağıtıyor olacağız. 50 kadar teknik personelle hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Teşkilatımızın moralini yükseltme günüdür bugün. İstismar edilmesi teşkilatımızın moralini bozabilir. Bugünler milli birlik günleridir.”

‘ANTİKACI DÜKKANI GİBİ’

- “THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Türkiye'nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK'nın uçakları uçabilecek kapasitede değil, hala antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklamalar yapılıyor.”

‘ENVANTERİMİZDE UÇAK YOK’

- “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz."