'Pakdemirli, danışmanlık yaptığı şirket için gümrük vergisi sıfırlattı iddiasından sonra hesabını kapattı'

'Pakdemirli, danışmanlık yaptığı şirket için gümrük vergisi sıfırlattı iddiasından sonra hesabını kapattı'

25 ilde patates ekiminin yasaklanması ve patateste gümrük vergisinin sıfırlanmasının Tarım Bakanı Pakdemirli'nin danışmanlık yaptığı şirket için yapıldığı iddiasından sonra Pakdemirli'nin sosyal medya hesabını kapattığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli McCain Food şirketinde 2013-2018 yılları arasında danışmanlık yaptığı bilgisini de belirttiği Linkedin hesabını kapattığı iddia edildi.

Sözcü'nün haberine göre Pakdemirli'nin hesabı şu şekilde:

25 ilde ekimi yasaklanan patatesin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 2018'e kadar danışmanlığını yaptığı Kanada merkezli patates ihracatçısı McCain Food için yasaklandığı iddia edilmişti. 

'MCCAİN FOOD DANIŞMANI'

Dünyada dondurulmuş patatesin dörtte birini tek başına gerçekleştiren şirket, farklı markalarla 160 ülkede ürünlerini satışa sunuyor. 2018 yılı cirosu 9.5 milyar Kanada Doları. Dünya çapında 21 bin çalışanı var. McCain Food’un Türkiye pazarında ise herhangi bir ürünü olmadığı biliniyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu göreve gelmeden önce McCain Food’un Orta Doğu danışmanı olarak çalıştığı kendi özgeçmişinde yer alıyor. Bakan olduktan sonra şirketle ilişkilerini sürdürüp sürdürmediği bilinmiyor.

GÜRSEL TEKİN: PAKDEMİRLİ 2018 YILINA KADAR MCCAİN'İN DANIŞMANI

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarım Bakanı Pakdemirli Türkiye’de en çok üretim yapılan 25 ilde patates ekimini yasakladı. Türkiye patates ithal etmek zorunda kaldı. Pakdemirli 2018 yılına kadar dondurulmuş patates üreticisi küresel şirket McCain’in iş geliştirme danışmanı! Bunlar işte bu kadar.Patates üretimi azaltılacak ancak talep sabit. Patates ithalatı serbest bırakılacak, çiftçimiz aç gezerken, küresel firmalar kazanacak. İş geliştirme dedikleri bu.Göz göre göre, utanmazca, arpalık gibi, yağmaya girişmiş gibi, memleketi çökertiyorlar" dedi.